Agenda

A- A A+

Lucas De Man & andere Helden over 'de Moslimman'

25 januari 2017
Locatie: Tolhuistuin, IJpromenade 2, 1031 KT Amsterdam, Nederland
Voor Arabische mannen moet je oppassen in Keulen. Of was het voor Duitsers? De bussen opblazende, zijn vrouw onderdrukkende man-met-baard? Fuck dat. ‘DÉ moslimman’ bestaat natuurlijk helemaal niet. Maar waarom wordt hetzelfde plaatje en verhaal in de media en door bang gemaakte mensen dan telkens herhaald? Welke invloed hebben commercie en kunst(-fotografie) op ons idee van mannelijkheid en de islam? Tijdens de editie De Man & Andere Helden #1: De ‘moslimman’ in beeld zoomen Stichting Nieuwe Helden en Tolhuistuin in op de beeldvorming van de moslimman.

Lees verder op http://www.nieuwwij.nl/nieuws/de-moslimman-in-beeld/.
Bekijk in Google Calendar

Nieuwe politieke bewegingen: strategieën van minderheden

20 februari 2017
Locatie: De Nieuwe Liefde, Da Costakade 102, 1053 WP Amsterdam, Nederland
In de aanloop naar de verkiezingen zijn integratie, racisme en discriminatie belangrijke thema’s. Geen enkele partij kan om het ‘islamdebat’ heen. Nieuw zijn politieke partijen zoals NIDA en DENK, minderheden die zich organiseren buiten gevestigde partijen. Joden, lang de belangrijkste minderheid in Nederland, deden dat niet. Zij sloten zich aan bij bestaande partijen. Vandaag de dag moeten alle politieke partijen bepalen hoe zich te verhouden tot etnische en religieuze minderheden.

Lees verder op http://www.nieuwwij.nl/nieuws/nieuwe-politieke-bewegingen-strategieen-minderheden/.
Bekijk in Google Calendar

Weekend 'Liefde en seks'

24 februari 2017
Locatie: Dominicanenklooster Huissen
Terwijl religies en religieuze tradities in de laatste tijd vaak op negatieve wijze in de actualiteit verschijnen, concentreren wij ons tijdens dit weekend op de positieve kanten ervan. We lezen in onze bronnen over liefde, eros, genot, lichamelijke en geestelijke vreugden. We wisselen met elkaar uit hoe wij in ons dagelijks leven – geïnspireerd door deze teksten – omgaan met deze vraagstukken en hoe we vanuit een houding kunnen leven die seksualiteit en leven, liefde en eros beaamt.

Lees verder op http://www.nieuwwij.nl/nieuws/weekend-liefde-en-seks-vrouwen-lezen-tenach-bijbel-en-koran/.
Bekijk in Google Calendar

Verdiepingsweekend over Thomas Merton

10 maart 2017
Locatie: Abdij O.L.V. van Koningshoeven, Eindhovenseweg 3, 5056 RP Berkel-Enschot, Nederland
Van 10-12 maart a.s. wordt in trappistenabdij Koningshoeven in het Brabantse Berkel-Enschot een verdiepingsweekend georganiseerd over trappist Thomas Merton.

Lees verder op http://www.nieuwwij.nl/interview/interesse-thomas-merton-is-weer-groeiende/.
Bekijk in Google Calendar