Rubriek: Nieuws

A- A A+

Willem Schinkel (c) NPONa een ietwat langdradige verkiezingscampagne zijn de stemmen geteld. Mark Rutte is met zijn VVD de grootste partij gebleven, maar de PvdA kreeg een ongenadig harde afstraffing: 29 zetels verlies. In de buitenlandse media heerste vooral opluchting dat Geert Wilders met de PVV de verkiezingen niet heeft gewonnen, maar is die opluchting wel terecht? De traditioneel ‘linkse’ partijen hebben namelijk zetels verloren, rechts is gegroeid.

Geen softe borrelpraat en geneuzel over seks, maar gewoon een avond met echte wetenschappers en deskundigen die wél van wanten weten. Er komen ervaren seksexperts en panelleden aan het woord die jou niet alleen de keiharde feiten geven, maar ook tips & tricks waar je als man (en als vrouw) nog jaren mee vooruit kunt.
Denk je alles al te weten? Tijdens deze avond kom je er achter dat er altijd nog veel meer te leren valt. Heus.
Integere getuigenissen, praktische adviezen (kleren blijven aan) en verrijkende sekstips uit andere windstreken. Dit alles uiteraard met de nodige dosis humor.

In de veertigdagentijd is theatergezelschap Fada in de Dominicus Amsterdam te gast in de Dominicuskerk in Amsterdam. Fada is een theatergezelschap ontstaan in de noodopvang in Alphen aan den Rijn. Op 24 maart om 19.30 uur wordt Talent op de Vlucht uitgevoerd en daarbij bent u van harte welkom.
Ahmad al Herafi en Ramez Basheer, beiden gelauwerd acteur en regisseur in Syrië, ontmoetten elkaar op hun vlucht in Turkije. Samen legden zij de rest van de reis af en kwamen uiteindelijk terecht in de noodopvang in Alphen aan den Rijn.

Begin april verschijnt bij uitgeverij Lemniscaat Kinderlogica. Filosoferen op een multiculturele school van Sabine Wassenberg.
Sabine Wassenberg is al tien jaar lang filosofiejuf op multiculturele basisscholen in Amsterdam-West. Ze praat met haar leerlingen over grote vragen en gaat taboes niet uit de weg. En wat blijkt? De logica van deze kinderen is vaak helderder en directer dan menig debat in de grotemensenwereld. Ze stelt zich open op en luistert echt naar wat iedereen te zeggen heeft, en daardoor leert ze veel over de denkbeelden van kinderen uit andere culturen.

Joodse vrouw met hoofddoek
Werkgevers mogen hun personeel verbieden een hoofddoek of een ander religieus symbool te dragen. Dat heeft het Europees Hof van Justitie bepaald. Een Belgische vrouw was naar het hof gestapt, omdat haar werkgever, beveiligingsbedrijf G4S, haar had gevraagd om geen hoofddoek meer te dragen. Ze weigerde dat en voor G4S was dat in 2006 reden om haar te ontslaan. Ook een vrouw uit Frankrijk die op haar werk een hoofddoek wilde dragen had een zaak aangespannen.
De gevolgen lijken verstrekkend en niet is iedereen is daarom onverdeeld positief.

In het jubileumjaar waarin 500 jaar Protestantisme wordt herdacht, heeft theologe Almatine Leene negen protestantse collega’s gevraagd om hun liefde voor Rome publiekelijk te belijden. De tijd dat katholieken en protestanten met hete hoofden tegenover elkaar stonden is grotendeels voorbij. Het is opmerkelijk dat juist in behoudende kring de waardering voor de katholieke traditie is toegenomen.

Wat een mooie start van het jaar 2017 voor Wij leert!

Wat een mooie start van het jaar 2017 voor Wij leert, het educatieve zusje van Nieuwwij.nl. Trainingen voor docenten, workshops en projectdagen voor studenten en leerlingen, alles is in de eerste paar weken van het jaar al gepasseerd.
Wij leert helpt docenten het ingewikkelde gesprek over gevoelige actuele thema’s te voeren. Jongeren worden in contact gebracht met mensen die ‘anders’ zijn: vluchtelingen, migranten, mensen met een andere huidskleur of een ander geloof. Ze gaan met hen in gesprek over wie ze zelf zijn en hoe ze naar de ander kijken.

Alain Verheij (1989) is reliblogger en ‘Theoloog des Twitterlands’. Hij schopt graag relletjes op internet waarbij hij naar eigen genoegen zowel de atheïsten als de conservatieve christenen op de kast krijgt. Zijn laatste wapenfeit: een petitie onder de titel ‘Inderdaad: lang leve onze christelijke cultuur!’, gericht aan politici, waarin hij en een rijtje prominente christenen uitleggen hoe het ook alweer zit met de scheiding tussen kerk en staat, en waarom de christelijke cultuur nimmer politiek kan worden ingezet.