Blog

A- A A+

“De IS zijn geen moslims – Doden is haram”

Begin april verschijnt bij uitgeverij Lemniscaat Kinderlogica. Filosoferen op een multiculturele school van Sabine Wassenberg.

Sabine Wassenberg is al tien jaar lang filosofiejuf op multiculturele basisscholen in Amsterdam-West. Ze praat met haar leerlingen over grote vragen en gaat taboes niet uit de weg. En wat blijkt? De logica van deze kinderen is vaak helderder en directer dan menig debat in de grotemensenwereld. Ze stelt zich open op en luistert echt naar wat iedereen te zeggen heeft, en daardoor leert ze veel over de denkbeelden van kinderen uit andere culturen. En ze wordt ook nog eens stevig aan het denken gezet over haar eigen westerse waarden.

Kinderlogica is een eye-opener voor iedereen die geïnteresseerd in de toekomst van onze multiculturele samenleving – en wie is dat niet?

Over de auteur
Sabine Wassenberg (1981) is filosoof en geeft filosofieles vanuit haar organisatie WonderWhy. Ze schreef twee educatieve boeken over filosoferen met kinderen: Ik zag twee beren filosoferen en Ik zag twee apen wetenschapen.
Ze werkt ook met volwassenen: ze geeft workshops, trainingen, persoonlijke consulten en organiseert retraites. Over haar persoonlijke filosofische zoektocht schreef ze Mijn ego en ik.

Klik hier voor meer boekgegevens of om het boek te bestellen.

Bron: Lemniscaat

Er zijn geen reacties

reageer op dit bericht

VOORWAARDEN: De reactie moet betrekking hebben op de inhoud van de tekst en iets wezenlijks toevoegen aan een eventuele discussie hierover. Reageer niet met lange en/of gekopieerde teksten. Gebruik geen kwetsende teksten, scheldwoorden of andere grove taal.

recent