Blog

A- A A+

Alain Verheij: “Ik ben net als Abraham een zwerver onderweg”

Alain Verheij (1989) is reliblogger en ‘Theoloog des Twitterlands’. Hij schopt graag relletjes op internet waarbij hij naar eigen genoegen zowel de atheïsten als de conservatieve christenen op de kast krijgt. Zijn laatste wapenfeit: een petitie onder de titel ‘Inderdaad: lang leve onze christelijke cultuur!’, gericht aan politici, waarin hij en een rijtje prominente christenen uitleggen hoe het ook alweer zit met de scheiding tussen kerk en staat, en waarom de christelijke cultuur nimmer politiek kan worden ingezet.

Vanmorgen was het tweede deel (deel 1 hier) van de ‘Abraham-serie’ van Verheij in Woord op Zondag te beluisteren. Woord op Zondag is een wekelijkse podcast voor wie luisterend stil wil staan bij een levensthema. In dit tweede deel staat Genesis 12 centraal. Abraham, die onwaarschijnlijke voorvader van de wereldreligies. Abraham de zwerver, de man die alles achter moest laten, een onmogelijke droom achterna. Hieronder de podcast met deel 2.

Bron: Kerk Zonder Grenzen

1 reactie

  • Henk Karssenberg op 20 maart 2017 om 03:03 uur

    Ik vind het wel een beetje verwarrend om Abraham de vader van alle gelovigen – Christenen, Joden en Moslims – te noemen. Lang niet al deze gelovigen zijn dat in natuurlijke zin. En een deel van hen zijn nazaten in de lijn van Ismael, niet die van Izaak.
    Het christelijk geloof enerzijds staat fundamenteel tegenover de Islam en de Joden op het punt van het al of niet erkennen van Jezus Christus als de Messias en de Redder van de wereld.
    Uiteraard betekent dat niet dat christenen anders- of niet-gelovigen niet liefdevol moeten benaderen en behandelen. Integendeel, dat moet en kan juist omdat Christus geestelijk over de wereld heerst en gebiedt om het oordeel aan God over te laten op zijn tijd.

reageer op dit bericht

VOORWAARDEN: De reactie moet betrekking hebben op de inhoud van de tekst en iets wezenlijks toevoegen aan een eventuele discussie hierover. Reageer niet met lange en/of gekopieerde teksten. Gebruik geen kwetsende teksten, scheldwoorden of andere grove taal.

recent