Rubriek: W!j Leert

A- A A+

wijleert

W!J Leert – bouwen aan een Nieuw W!J in het onderwijs

In het schooljaar 2015-2016 is Nieuwwij.nl gestart met W!J leert. W!J leert biedt scholen projecten, trainingen en advies op het terrein van diversiteit in het onderwijs.

Meer informatie over W!J leert vindt u op www.wij-leert.nl.

Lees hier meer over de visie van WIJ Leert.

Vier dagen lang zaten 19 mensen van totaal verschillende religieuze en culturele achtergronden bij elkaar. Genoeg brandstof voor een flinke explosie, maar die enorme explosie bleef uit. Het knetterde en vlamde, maar elke keer gingen we weer met elkaar in gesprek en keken we elkaar in de ogen. Dit veroorzaakte een minirevolutie. Waar in de samenleving de polarisatie steeds verder toeneemt, kwamen wij juist dichter bij elkaar te staan. Een korte terugblik op de W!J-leert opleiding.

Door: Tanja van Hummel
W!J-leert is onderdeel van project W!J, zoals ook de website Nieuwwij.

Over het belang van levensbeschouwelijk onderwijs

Onlangs kreeg ik de vraag of mijn multiculturele achtergrond een rol speelt in mijn lespraktijk. Deze vraag is gemakkelijk te beantwoorden met het antwoord ‘nee’. Immers: het is niet de taak van de docent om zijn achtergrond te projecteren op de leerlingen, wel draagt die bij aan mijn brede kijk op de maatschappij. Toch ben ik over dit onderwerp wat vragen gaan stellen aan leerlingen tijdens de les. 
Door: Said Kerrar 
Wat blijkt: de achtergrond van docenten speelt voor leerlingen nauwelijks een rol. Zelf heb ik een multiculturele achtergrond.