NW_banner_Academy

De Nieuw Wij Academy biedt een veilige plek om te leren. Te experimenteren. Soms onderuit te gaan, mis te zitten. En soms helemaal spot on. Je oefent hier je vaardigheden in het voeren van lastige gesprekken over dat wat er werkelijk toe doet. Je oefent hier in het voeren van een dialoog. Zodat we kunnen samen kunnen ontdekken. Leren om samen te leven. Leren om te verbinden in de praktijk van alledag. Dat kan zijn op school, op het werk of in de privésfeer.

De Nieuw Wij Academy combineert wetenschappelijke kennis (hoofd), persoonlijke ontwikkeling (hart) en praktische toepassing (handen). We organiseren naast de online programma’s, workshops, dialogen en educatieve projecten. In 2020 en 2021 vooral online. Zodra het weer mogelijk is, faciliteren we ook activiteiten op locatie.

Nieuw Wij Academy - voor volwassenen

Masterclasses Inclusieve Duurzaamheid

Wat: een diverse groep experts gaat op zes dinsdagavonden in op inclusieve duurzaamheid. Wie: professionals en andere geïnteresseerden. Start: 1 november 2022. Waar: Online. Kosten: 25 euro per masterclass (100 euro voor de hele reeks). Voor meer informatie kijk je op deze pagina.
conver

Conversations for Change

Wat: Leer in zes weken betere gesprekken te voeren over lastige maatschappelijke thema’s. Wie: voor professionals en particulieren. Waar: Online via onze leeromgeving in combinatie met Facebook. Kosten: 150 euro (excl. btw). Start: 5 oktober 2022. Voor meer informatie kijk je op deze pagina.
conver

Stories of Belonging – dialogen

Wat: Ga onder begeleiding van een facilitator met elkaar in gesprek naar aanleiding van de reeks korte films van Stories of Belonging. Wie: Diversiteit & Inclusie netwerken, levensbeschouwelijke organisaties. Kosten: afhankelijk van de opzet van de dialogen, mail voor meer info naar [email protected]. Start: in overleg. Voor meer informatie kijk je op deze pagina.
stofbel

Dialogen over levensbeschouwelijke en interculturele thema’s

Wat: Ga onder begeleiding van een Nieuw Wij Academy facilitator met elkaar in gesprek naar aanleiding over maatschappelijke of levensbeschouwelijke thema’s. Wie: Diversiteit & Inclusie netwerken, levensbeschouwelijke organisaties, overheid, docententeams. Kosten: afhankelijk van de opzet van de dialogen, mail voor meer info naar [email protected]. Start: in overleg.

levointer

Nieuw Wij Academy - voor jongeren

Stories of Belonging – lespakket

Wat: Leer over het thema Belonging en onderzoek waar jij je daadwerkelijk thuis voelt. Wie: Voor leerlingen VO, studenten MBO. Waar: Online. Kosten: 75 euro per klas tot 30 deelnemers. Start: na betaling ontvang je de link. Optie: Organiseer een projectdag. De Nieuw Wij Academy biedt aanvullende workshops en lezingen. Mail voor meer informatie over kosten en mogelijkheden naar: [email protected]. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
stob

Stories of Belonging – gespreksstarters

Wat: Ga met elkaar in gesprek naar aanleiding van de reeks korte films van Stories of Belonging. Wie: Studenten MBO, HBO en WO, jongerengroepen. Kosten: gratis. Start: nu – download hier de gespreksstarter en bekijk hier de films. Optie: laat het gesprek leiden door één van de Nieuw Wij Academy facilitators. Mail voor meer info over kosten en mogelijkheden naar: [email protected]. Kijk voor meer informatie op deze pagina.
stories2

OnPurpose

Wat: Ontdek in 8 online lessen wat waardengedreven werk is of dit bij jou past. Wie: Voor scholieren bovenbouw havo en vwo. Waar: Online. Kosten: 95 euro per klas. Start: naar keuze. Voor meer informatie kijk je op deze pagina.
onpurp

Sign of the Times

Wat: Leer in 5 online lessen over de grote thema’s van de toekomst. Wie: Voor scholieren bovenbouw havo en vwo. Start: naar keuze. Voor meer informatie kijk je op deze pagina.
signoftt

NW_Academy_logo_RGB