Nadat Rudy tijdelijk terug kwam uit Indonesië waar hij aan een agroforestry project had gewerkt, brak de pandemie uit in Nederland. Dit gaf hem de kans om tot bezinning te komen. Teruggaan naar Indonesië was geen optie, en dus vond hij de motivatie om ook hier in Nederland met de thema’s natuur en educatie aan de slag te gaan. Een gezonde balans tussen mens en natuur is waar hij graag aan werkt, waarbij er ook bewuster wordt nagedacht over de lokale bronnen en het benutten hiervan.

Onlangs kwam hij Matty van Kamp tegen, eigenaar van de Zaanse tuin, die een stuk grond bezit en zelf ook op zoek was naar een samenwerkingspartner. Nu bestaat het team dat aan de ontwikkeling van de tuin werkt inmiddels uit: Matty van Kamp (Projectleider en Initiatiefnemer), Jennifer Stroo (Adviseur Onderwijs), Merve Köroğlu (Conceptontwikkeling Thee- en Kruidentuin) en Rudy.

Rudy werd enkele jaren geleden al bekend vanwege de Deen Travellers. “Vanuit deze organisatie fietste ik in 2017 samen met een vriend op een houten fiets van Nederland naar Mekka om duurzaamheid te promoten en verbindingen aan te gaan,” vertelt hij. Tijdens deze reis heeft Rudy veel mensen mee kunnen nemen in zijn enthousiasme voor de schoonheid en kracht van de natuur en voor het creëren van bewustwording over het dragen van verantwoordelijkheid voor de zorg van de natuur.

rudy van der aar
Rudy van der Aar

Daarom wilde Rudy graag een plek in Nederland waar hij het betrekken van anderen in zijn visie op mens en natuur verder kon doorzetten, het liefst met daarin ook ruimte voor kinderen. “Zowel voor kinderen die van zichzelf al met de natuur bezig zijn, als voor kinderen die eigenlijk helemaal niet in aanraking komen met de natuur. Op die manier kunnen de kinderen vooral samen genieten, beleven en leren van en over de natuur.” Deze insteek zit eigenlijk ook in al het andere werk waar Rudy eerder al mee bezig was en nog steeds is. Hij hoopt dat de Zaanse Tuin hieraan een boost kan geven om zo nog meer mensen te bereiken.

Eind 2021 is een crowdfunding voor de tuin om een kas en een verplaatsbaar kippenhok voor rotatie-begrazing aan te schaffen. Donaties zijn welkom via https://voorjewijkie.nl/nl/initiatives/details/20/de-zaanse-tuin.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Al 2 reacties — praat mee.