‘’In mijn jeugd was ik een goede technische voetballer en woonde in Tiel, waar ook ons aller grote rolmodel Simon Tahamata vandaan komt. Net als veel andere Molukkers ben ik liefhebber van het Braziliaans voetbal. Destijds speelde ik zaalvoetbal op hoog niveau, maar hield me in mijn vrije tijd ook bezig met muziek en zang. Uiteindelijk koos ik voor een zangcarrière in de showbusiness.

In die tijd leerde ik mijn vrouw Marjorie kennen en wilde ik alleen nog maar gospel zingen en God dienen. Nu zijn we 25 jaar en 51 landen verder en doe ik dit werk nog altijd met liefde. Gelukkig hebben mijn vrouw en kinderen me altijd gesteund. Ik heb veel relaties opgebouwd, waardoor ik me overal welkom voel.

Uitnodigingen

Het begon met de vraag om in een Engelse kerk te komen zingen: Kensington Temple. Daar ontmoette ik mensen uit Brazilië die mij uitnodigden naar hun kerk te komen. Zodra ze me hadden leren kennen werd ik vaker gevraagd.

Abraham-Laisina-tekst
Abraham Laisina Beeld door: Ed Leatemia

Voor na de corona-epidemie heb ik al uitnodigingen staan om naar China, Japan en Oekraïne te komen. In 2018 was ik in Manado voor een bijeenkomst van 15.000 jongeren. Het was niet mijn bedoeling, maar na aankomst werd ik meteen gevraagd om te zingen.

God brengt mij overal en dit levert bijzondere momenten op. Ooit heb ik opgetreden in de Royal Albert Hall in Londen, wat prachtig was om mee te maken. Jaren later stond ik voor een kerkgemeenschap in Nigeria. Tijdens de dienst in Port Harcourt kreeg ik het op mijn hart om met een onbekende man te bidden en Gods woorden uit te spreken dat God hem wilde gebruiken. Acht jaar daarna was ik in Brazilië en ontving ik een uitnodiging om naar Nigeria te komen. De pastor van de kerk had alvast een ticket en visum geregeld. Mij werd toen verteld dat deze man waarover ik Gods woord had verkondigd president werd van Nigeria. Ebele Jonathan.

Herkend

Dit is precies wat ik doe, het vertolken van profetische zang waarmee ik Gods boodschap mag verkondigen. Van alle landen waar ik heb mogen dienen heeft Brazilië een speciale plek. Ik voel me daar echt thuis en ging soms zes of zeven keer per jaar. Zodra ik daar twee weken ben, is iedere dag volgeboekt en word ik spontaan herkend op straat. Ooit heb ik daar zelfs gezongen voor een gehoor van naar schatting een half miljoen gelovigen.

Brazilianen vormen een volk dat qua temperament overeenkomsten vertoont met dat van Molukkers. Terugkijkend is het bijzonder hoe dit zo is gekomen. Als liefhebber van Braziliaans voetbal dacht ik ooit prof te kunnen worden. Uiteindelijk ben ik tig keer in Brazilië geweest om het gospel van Jezus te brengen. Mooi toch?!”

Naam: Abraham Laisina, 3e generatie. Geboortedatum: 02-09-1965. Namen 1e generatie: Jeremias Laisina, Zacharias Aipassa. Kampong van afkomst: Hulaliu en Tuhaha. Woonplaats: Zoetermeer.

Ed-LeatemiabyCarolienSikkenk-kopie-1170×680

Ed Leatemia

Fotograaf

Ed Leatemia is fotograaf en woont in Rotterdam. Van hem verscheen onlangs het boek ROLE MODELS, 70 Molukse succesverhalen. Daarin deelt hij …
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.