Lisa
Vrouw. 56 jaar oud. Sinds 2001 in Nederland. Heeft een dochter. Werkt als medewerker steriele medische hulpmiddelen. Haalt veel voldoening uit haar werk binnen de kerk.

Bron: open.spotify.com

In  2001 ben ik naar Nederland gekomen. Mijn man studeerde toen al twee jaar aan de Universiteit Twente. Kort daarna werd ik na zeven jaar proberen zwanger van onze dochter. Dit was een enorm mooie tijd. Met zijn drieën hebben we veel avonturen beleefd. We hebben de hele wereld over gevlogen voor haar damkampioenschappen. We zijn een echt team.

Toen mijn dochter zeven was, ben ik weer gaan werken. Voor mij had dat zelf niet gehoeven maar ze wilde graag naar de naschoolse opvang met haar vriendinnetjes en dat kon alleen als ik werkte. Achteraf ben ik daar heel blij mee, want anders had ik nooit goed Nederlands geleerd. Ik ben best verlegen en wacht meestal af tot andere praten. Ik werk als medewerker Steriele Medische Hulpmiddelen in het ziekenhuis. Ik werk daar nu al twaalf jaar naar alle tevredenheid. De manager kijkt niet alleen naar mijn diploma maar ook naar mijn andere vaardigheden. Zo kan ik heel goed overweg met IT-programma’s. Ze vraagt me dan ook regelmatig om hulp. Ik voel mij echt gewaardeerd.

Enkele jaren geleden is mijn vader overleden. Ik ben de oudste dochter dus veel kwam op mijn schouders te liggen, ondanks dat mijn vader, broers en zussen nog in Indonesië wonen en ik hier. Na die tijd ging het niet zo goed met mij. Ik had het verlies niet goed verwerkt. Uiteindelijk ben ik een cursus Self healing, self counceling gaan volgen, dit heeft mij enorm geholpen. Net als mijn geloof in God en de kerkgemeenschap. Je moet altijd in God blijven vertrouwen, hij zal je helpen daar waar nodig.

De podcastserie ‘Mijn leven daar en hier’ is een samenwerking tussen ouderen met een migratieachtergrond, Leyden Academy on Vitality and Ageing, UP! Nederland en Romanee Rodriguez, en is mogelijk gemaakt door het Jo Visser fonds en het Hofje Codde en Van Beresteyn. Wil je de postcasts luisteren, ga naar Mijn leven daar en hier | Podcast on Spotify.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.