“Windsurfen, autoracen, mountainbiken en paramotorvliegen, ik heb het allemaal gedaan, maar niets heeft me langdurige voldoening gegeven. Al meer dan twinitg jaar kom ik bijna jaarlijks in Egypte voor vakantie. En omdat het land en de mensen mij aan het hart liggen, wil ik de mogelijkheid hebben om iets positiefs voor hen terug doen.”

Het eerste idee begon al zo’n vijftien jaar geleden, toen Rob een actieve paramotorpiloot was. “Vliegen langs de Nijl in Egypte was mijn droom. En ik wilde geld inzamelen voor SOS Kinderdorpen Egypte, om zo een bijdrage te leveren aan het verbeteren van het leven van weeskinderen daar. Maar tijdens het organiseren van deze reis ontdekte ik dat het niet makkelijk was om toestemming te krijgen voor het vliegen in het Egyptische luchtruim, wat ook deels militair luchtruim is. En op het einde werd het gewoon ook veel te ingewikkeld om mee door te gaan, dus het project stopte.”

Maar Rob ging kajakken op de Nijl. “Toen ben ik opnieuw met het idee gaan spelen en gaan onderzoeken hoe ik deze sport kan gebruiken om het verschil te maken. Om mijn kajakactiviteiten een extra dimensie te geven, ben ik het Paddle for Egypt 2023 project gestart. Mijn doel is om in dertig dagen 1200 kilometer in mijn kajak van Aswan naar Rosetta te peddelen voor het goede doel van SOS Kinderdorpen Egypte.”

vlcsnap-2022-10-20-14h26m59s261
Rob van der Aar

Waarom SOS Kinderdorpen Egypte? Rob: “Er zijn heel veel wezen in Egypte en velen zijn slechter af dan de meesten van ons. SOS Kinderdorpen in Egypte werkt aan de ontwikkeling van kwetsbare groepen kinderen die de ouderlijke zorg in de Egyptische samenleving hebben verloren of dreigen te verliezen. Dit doen zij door hen langdurige en hoogwaardige zorg te bieden en hen voor te bereiden op maatschappelijke en economische uitdagingen. Dit gebeurt via drie hoofdprogramma’s: gezinszorg, empowerment van jongeren en gezinsstructurering.”

“De donaties zullen het verschil maken voor de toekomst van veel kinderen,”zegt Rob. “En dit is een krachtige motivator voor mij om deze kajakuitdaging waar te maken. Ik zamel geld in voor de projecten van SOS Kinderdorpen Egypte in Caïro, Tanta en Alexandrië.”

Rob is nu bezig met de voorbereidingen. “Mijn materiaalsponsors voorzien me van fantastisch materiaal en samen met mijn trainer en kajakmaatjes werk ik hard om in vorm te komen om dit mogelijk te maken.”

P4E logo

Rob start met kajakken op 1 november 2023 in Aswan en de finish is op 30 november 2023 in Rosetta (Rasheed). En Rob besluit: “Er zijn in totaal zes etappes en na elke etappe is er een rustdag. Tevens staan er bezoeken aan SOS Kinderdorpen Egypte gepland.”

Kijk voor meer informatie op www.paddleforegypt.nl.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.