Van den Berg is werkzaam voor nationale en internationale media en voor veel goede doelen. Haar werk is gepubliceerd in media als NRC, Trouw, de Volkskrant en het Parool, en internationaal voor Al Jazeera en The Guardian. Haar fotografie heeft verschillende prijzen gewonnen, waaronder die van de Zilveren Camera.

Het raakt Van den Berg dat juist seksueel geweld in conflictgebieden bijna altijd onbestraft blijft. “Nog niet eens een maand geleden rapporteerde deskundigen van het VN-panel bewijs van verkrachting, seksuele vernedering en bedreiging met verkrachting door Israëliërs van meisjes en vrouwen in Gaza. Ondertussen woedt de oorlog in Oekraïne voort en bereiken ons via de media meldingen van seksueel geweld en verkrachting van Oekraïense vrouwen en kinderen door Russische soldaten. Verkrachting is de enige oorlogsmisdaad waarbij het slachtoffer gestigmatiseerd wordt, soms zelfs uitgestoten.”

Donaties zijn welkom

Ze heeft inmiddels subsidie gekregen van het Fonds voor Bijzondere Journalistieke projecten in Nederland en België, maar Van den Berg is er nog niet om dit project zo compleet mogelijk te kunnen voltooien. “Ik hoop van harte dat ook lezers van NieuwWij.nl willen helpen om dit project te realiseren voor zover ze dat nog niet hebben gedaan.”

Op de website van ‘Voor de kunst’ is meer info te vinden en de mogelijkheid te doneren. Van den Berg: “Elke donatie is zeer welkom en voor je donatie krijg je een tegenprestatie. Help jij mee deze vrouwen een stem en gezicht te geven?”

Het boek wordt uitgegeven door Uitgeverij Jurgen Maas en de streefdatum is 19 juni 2026 de Internationale Dag voor de Uitbanning van Seksueel Geweld tijdens Conflicten.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.