Stuur dan voor 25 juli a.s. een mail naar de redactie van Nieuw Wij via info@nieuwwij.nl met als onderwerp ‘Boek Hayat’, aangevuld met uw naam en uw postadres. Onder de inzendingen zullen 3 exemplaren worden verloot. Alleen de winnaars krijgen uiterlijk 26 juli a.s. per mail bericht.

Over het boek

In ‘Eindelijk gewoon Hayat’ schrijft Hayat over leven tussen twee werelden: Marokko en Nederland. Als kind van Marokkaanse immigranten was Hayat net zo min bezig met de identiteit van haar ouders als haar Nederlandse leeftijdsgenoten. Toch ondervond ze al snel dat anderen haar haarscherp wisten te definiëren. Soms vraagt ze zich af hoe dat moet, in een hokje passen. Is dat iets waar je voor kiest en waar je je dan aan houdt? Of iets waar je simpelweg mee samenvalt?

hayat

Inmiddels weet ze: wie ze is, is onlosmakelijk verbonden met haar dubbele afkomst. Herkenbaar en verrassend, sprankelend en scherpzinnig schrijft Hayat over haar leven en haar omgeving. Over haar vader die eregast is op het feest van het bedrijf waar hij al bijna dertig jaar werkt. Over haar zusje dat in Londen wil studeren. Over vriendinnen om mee te ‘acclimarokkaniseren’ na een klassieke balletvoorstelling. Over recruiters die in haar een geslaagd diversiteitsbeleid verwezenlijkt zien. Over Nederlandse openhartigheid, Marokkaanse gulheid en alles ertussenin.

Over de auteur

Hayat droomt regelmatig van een carrière als begaafd pianiste met een gouden strot die hele zalen in vervoering brengt. In werkelijkheid is ze advocaat en bakfietsmoeder, heeft ze Marokkaanse ouders en een Nederlandse man. Ze schrijft columns over haar leven tussen twee werelden voor Volkskrant Magazine, die de basis vormen voor dit boek. In verband met haar juridische werk schrijft ze onder pseudoniem.

Voor meer informatie over dit boek of om dit boek te bestellen: klik hier.

Logo-Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten. Contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.