Stuur dan voor 20 januari a.s. een mail naar de redactie van Nieuw Wij via info@nieuwwij.nl met als onderwerp ‘Boek Verheij’, aangevuld met uw naam en uw postadres. Onder de inzendingen zullen meerdere exemplaren worden verloot. Alleen de winnaars krijgen uiterlijk 22 januari a.s. per mail bericht.

godenik

Over het boek:

God en ik van theoloog en schrijver Alain Verheij neemt de volgende vraag als uitgangspunt: wat bezielt een 21e-eeuwse westerling om zich nog te verdiepen in verhalen over God? Verheij is zelf misschien wel het meest nieuwsgierig naar het antwoord op die vraag. In God en ik schrijft hij persoonlijk, kritisch en een tikje ironisch over zijn geloof.

Met een scherp oog analyseert hij onze tijd en ziet hoe de christelijke verhalen en gebruiken wel degelijk iets te zeggen hebben over de wereld van nu. Zo kun je de vastentijd zien als een ‘detox’ die zorgt voor meer zelfreflectie en solidariteit, en zetten verhalen over Jezus, Job, Mozes en Petrus aan tot denken over hoop, vertrouwen en volharding. Al eeuwenlang putten mensen kennis, goede raad, hoop en troost uit de Bijbel.

Aan de hand van deze oude verhalen werpt God en ik licht op hedendaagse levensvragen.

 

Logo-Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten. Contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.