Stuur dan voor 10 augustus a.s. een mail naar de redactie van Nieuw Wij via info@nieuwwij.nl met als onderwerp ‘BB’, aangevuld met uw naam en uw postadres. Onder de inzendingen zullen meerdere exemplaren worden verloot. Alleen de winnaars krijgen uiterlijk 12 augustus a.s. per mail bericht.

Over het boek

Het Oosten oefent steeds meer aantrekkingskracht uit op westerlingen. Op zoek naar innerlijke rust experimenteren we met mindfulness, meditatie, yoga, zenpraktijken… Maar of dat tot een beter begrip van de oosterse religies leidt, is nog maar de vraag.

boeddha

Het hindoeïsme en boeddhisme, bij ons de bekendste oosterse religies, vormen op zich een verzameling van diverse stromingen die zich moeilijk in een synthese laten vatten. Westerse uitdrukkingen schieten tekort om complexe en vreemde begrippen als wedergeboorte, karma, meditatie en leegte correct weer te geven. Bovendien vertrekt het hindoeïsme niet van hetzelfde godsbeeld als het christendom, waarin het geloof in één God centraal staat, terwijl in het boeddhisme zelfs een taboe rust op God. Maar op spiritueel vlak staan we misschien dichter bij elkaar dan we denken.

Welk beeld hebben wij in het Westen van de oosterse religies? Zijn er mensen die als brugfiguur tussen Oost en West de dialoog aangaan? Zijn er in Azië zelf ontmoetingen geweest tussen de wereldreligies, en hoe verliepen die? In de ban van Boeddha en Brahman heldert een aantal misvattingen over het hindoeïsme en boeddhisme op en wil het onbegrijpelijke dichterbij brengen.

Klik hier voor meer informatie over ‘In de ban van Boeddha & Brahman’ en/of om dit boek te bestellen.

Logo-Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten. Contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.