Stuur voor 9 juli 2017 een mail naar de redactie van Nieuw Wij via info@nieuwwij.nl met als onderwerp ‘Koran – uitleg voor Kinderen’, aangevuld met uw naam en uw postadres. Onder de inzendingen zullen 3 exemplaren worden verloot. Alleen de winnaars krijgen uiterlijk 18 juli per mail bericht.

Over het boek

Net als alle andere kinderen, lijken moslimkinderen vaak op mini-volwassenen met een volle agenda om maar niets te missen en goed te presteren. Moslimouders verwachten vaak dat vanuit de Koran een zekerheidsgeloof wordt aangeboden aan het kind, vol duidelijke regels en pasklare antwoorden.

Toch blijkt het waardevoller voor een kind om zelf te ontdekken waar het naar zoekt. Een zelf ontdekt antwoord blijft nu eenmaal beter hangen dan iets wat van buiten af wordt opgelegd. In de Nederlandse cultuur zien leerkrachten daarom een vrij gesprek met het kind als een betere voorbereiding op de veelkleurige samenleving.

De Koran, uitleg voor kinderen is bedoeld voor thuis, de moskee en de bovenbouw van islamitische basisscholen. Het verschijnt als eerste deel in een serie van vier delen. Ook voor kinderen in het niet-islamitisch onderwijs én hun ouders is deze kennismaking met de Koran een uniek en verrassend leesavontuur, vergelijkbaar met de klassieke kinderbijbel.

Meer artikelen van en over Abdulwahid van Bommel’s boek vindt u hier.

De Koran- Uitleg voor kinderen, deel 1, Uitgeverij Parthenon
Abdulwahid van Bommel – met illustraties van Senad Alic

408 pagina’s, € 29,90
ISBN/EAN 9789079578825
Geschikt voor de bovenbouw van de basisschool (ca. 8-12 jaar)

Een inkijkexemplaar is hier in te zien.

Logo-Personen

Redactie Nieuw Wij

U kunt ons bereiken via de onderstaande links. Mocht u zelf willen publiceren op Nieuw Wij, stuur dan uw bericht per mail op, of maak …
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.