Volgens Niemeyer is de onvrede onder jonge mensen door de coronacrisis erger geworden. “Jongeren zijn onzeker over de toekomst, zitten veel vaker thuis. Ik heb het gevoel dat als wij niets doen met de jongeren, er steeds meer onvrede gaat komen.” De uitkomsten van een recent onderzoek van het Trimbos Instituut bevestigt de waarnemingen van de therapeut.

Om aandacht te vragen voor de positie van jongeren liep hij onlangs van Den Haag naar Enschede, een tocht van 270 kilometer. “We namen de wereldvredesvlam in Den Haag als beginpunt en de wereldvredesvlam in De Wonne in Enschede als eindpunt.”

De therapeut is samen met Saxion Hogeschool een inspiratie-app aan het ontwikkelen, die jongeren zelfverzekerder en weer gelukkiger moet maken. “De app helpt jongeren stap voor stap te ontdekken wie ze zijn, hoe ze hun diepste beweegredenen en dromen kunnen ontdekken. De app kan jongeren verbinden met gelijkgestemden om verder geïnspireerd te raken. De app helpt jongeren om de regie over hun leven weer in handen te nemen.”

Met zijn wandeltocht dwars door Nederland heeft de therapeut ruim tweeduizend euro binnengehaald, maar er is volgens hem nog meer geld nodig. Meer informatie over de app en doneren kan via whatdoyoudo.eu.

U kunt gratis verder lezen

Klik deze melding weg via het kruisje. Maar goede artikelen schrijven kost geld. Steun daarom onze schrijvers en word al vanaf € 5 per maand Vriend/in van Nieuw Wij.

Ik lees eerst het artikel verder.
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.