Waar zit de vreugde en waar wellicht de pijn van het combineren van verschillende religies? Waarin verschillen ze, wat hebben ze gemeen en wat kunnen ze voor elkaar betekenen? Tijdens deze retraite vieren we wat ons, met onze uiteenlopende achtergronden, met elkaar verbindt. Zo kunnen we deze wereld tot een plek maken waar iedereen zich veilig voelt en verschil ons niet verdeelt.

Door stil te zijn en te mediteren ontdekken we wat er in ons omgaat. Ook luisteren we naar ervaringsverhalen van mensen met diverse levensbeschouwelijke achtergronden (jodendom, confucianisme/taoïsme, christendom en islam). Zij vertellen hoe ze vipassana combineren met hun religieuze of spirituele inspiratie. We doen insight dialoque-oefeningen, begeleid door Inez Roelofs, en Andrea Hauser begeleidt dagelijks het zingen van spirituele liederen uit de hele wereld. ’s Avonds zijn er dhammatalks van Jotika Hermsen en Paul Boersma. We sluiten de retraite af met een meditatieve interreligieuze viering.

Doelgroep

De vipassana retraite is bedoeld voor beginners (basiscursus vipassana en/of retraite) en gevorderden.

Kosten

De retraites van Sangha Metta zijn op danabasis. Daarover kun je hier meer lezen. Het onderricht wordt ook gegeven op basis van een vrije gift. Die kun je op de laatste dag van de retraite in het mandje leggen of via de pin overmaken.

Impressie

Een impressie van de eerste vipassana retraite vanuit interreligieus perspectief vind je hier.

Meer informatie/ registratieformulier

Meer informatie en het registratieformulier vind je hier.

Logo-Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten. Contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.