Nijmegen staat door de Vierdaagse bekend als wandelstad. Sinds 2015 heeft de beroemde wandelmars een beschouwend zusje: de Walk of Wisdom, een seculiere pelgrimsroute van 136 kilometer. De pelgrimsroute mag zich verheugen op een groeiend aantal inschrijvingen. Het laatste half jaar schreven zich 750 pelgrims in, waarmee het totaal uitkomt op 3.000 in drie jaar.

symbool-pelgrimas-Walk
Beeld door: Jan Alers

Om het succes te vieren, schrijft de stichting een verkiezing uit voor de meest eigenwijze Nederlander 2018. Daarbij is haar eigen definitie van eigenwijs het selectiecriterium: de moed om je eigen weg te gaan en tegelijk verbinding te zoeken met de wereld om je heen. Tot 10 september kan er een tip ingestuurd worden voor een kandidaat eigenwijze Nederlander via info@walkofwisdom.org. Voorzie de tip van een duidelijke motivatie die past binnen de gegeven definitie. Een jury beoordeelt de kandidaten.

De meest eigenwijze Nederlander 2018 krijgt een beeld van het symbool van de route in 33cm staal, ontworpen door Huub en Adelheid Kortekaas met een waarde van € 999,-. De tipgever van de winnaar krijgt het 3.000e startpakket voor de Walk of Wisdom cadeau.

Voor meer informatie over de Walk of Wisdom, klik hier.

Bron: Walk of Wisdom

Logo-Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten. Contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.