Het boek is tevens een uitnodiging om met deze LHBTI-asielzoekers en LGBT Asylum Support in gesprek te gaan om de asielprocedure voor LHBTI’s te verbeteren. “Het is de hoogste tijd dat bij de IND het besef doordringt dat de zoektocht naar de waarheid niet met een leugendetector hoeft te gebeuren. Maar met menselijkheid,” zegt Glenn Helberg, de “mental health father” van de queer community.

Schermafbeelding 2022-07-22 154646

De mensen in het boek vertellen hun levensverhalen, hun verdriet, angsten en dromen, en vooral hun ervaringen met de IND. Samen met de foto’s van Mona van den Berg krijgt deze kwetsbare en weinig zichtbare groep een menselijk gezicht. Met dit indringende boek stelt Stichting LGBT Asylum Support de willekeurige, achterhaalde en inmiddels ook bekritiseerde manier van werken van de IND aan de kaak. Het is volgens de organisatie “de hoogste tijd dat bij de IND het besef doordringt dat de zoektocht naar de waarheid niet met een leugendetector hoeft te gebeuren. Maar met menselijkheid”.

Het boek wordt op zondag 31 juli 2022 van 15.00 tot  18.00 uur tijdens de Pride Amsterdam gepresenteerd in het Pride Hotel, Wibautstraat 129, 1091 GL in Amsterdam. Hier zullen meerdere geïnterviewden hun verhalen vertellen en een tiental foto’s te zien zijn. Het boek is te verkrijgen in de boekhandel en via www.lgbtasylumsupport.nl.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.