Na 11 september
Haselhoef werd landelijk bekend na de aanslagen van 11 september 2001. Hij sprak tijdens een herdenkingsdienst, waarbij onder andere het Nederlandse kabinet, kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta – toen nog geen prinses – aanwezig waren. Toenmalig premier Wim Kok was zeer te spreken over zijn bijdrage. Daarna was Haselhoef regelmatig op de Nederlandse televisie te zien als officieuze woordvoerder van de moslims in Nederland. Ook nam Pim Fortuyn een kritische reactie van Haselhoef op in een herdruk van zijn boek over de islam, die in het najaar van 2001 verscheen. In mei 2007 trad Haselhoef terug als voorzitter van de Nederlandse Moslimraad. Hij werd opgevolgd door Abdulmajid Khairoun.
Opspraak
Haselhoef kwam enigszins in opspraak toen bleek dat hij nooit een imam-opleiding had gevolgd, terwijl koranlessen die hij had gevolgd wel als zodanig op zijn cv werden omschreven. Zijn uitspraak rond dezelfde tijd dat volgens de Koran praktiserende homoseksuelen de doodstraf moeten krijgen als zij worden betrapt door minstens vier getuigen wekte grote opschudding. Haselhoef bood later zijn excuses tegenover het COC voor deze opmerking aan. Een aanklacht wegens belediging werd ingetrokken omdat de uitspraak onder de vrijheid van godsdienst viel.
Dienst
Waarschijnlijk wordt er morgen een dienst voor hem gehouden in de Nurul-Islam moskee in Den Haag.
Klik hier voor meer informatie over Haselhoef.
Bron: Wijblijvenhier.nl | Wikipedia.nl
Voor de goede orde. In het AD-online bericht van 10 juni 2018 staat dat de heer Haselhoef in 2016 is veroordeeld.
Vermelding verdient dat in 2013 door dezelfde rechtbank werd geoordeeld dat hij onterecht vervolgd was.
Op 18 januari van dit jaar deed de rechtbank Den Haag uitspraak en oordeelde dat er onvoldoende grond voor concrete verdenking was geweest. Volgens de rechter had er dan ook geen vervolging mogen plaatsvinden. De verdenking was gebaseerd op een onjuiste interpretatie van de regelgeving. De aanhouding en voorlopige hechtenis waren onterecht en Haselhoef is ten onrechte publiekelijk gestigmatiseerd als fraudeur, zo oordeelde de rechtbank. De officier van justitie kreeg een gevoelige tik op de vingers. Hij werd niet-ontvankelijk verklaard. Feitelijk is de rechtbank dus niet toegekomen aan een beoordeling van het ten last gelegde. Maar in een zogenaamde ‘overweging ten overvloede’ oordeelt de rechtbank dat een bewezenverklaring niet in de rede had gelegen. De officier van justitie heeft inmiddels hoger beroep aangetekend.
Van het vonnis in 2016 was de heer Haselhoef overigens ook in beroep gekomen!
Moge hij in vrede rusten. Sterkte voor zijn familie en allen die van hem hielden.
Over de doden niets dan goeds..