De wens ‘vrede en alle goeds’ wordt vaak door franciscaans geïnspireerde mensen gebruikt. “Deze wens, waarin uiting gegeven wordt aan het diep menselijke verlangen naar een wereld van vrede, is een wens van ons allemaal,” zo meldt de organisatie. “Iedereen kent het gevoel te worden buitengesloten. Sommige mensen ervaren dat ze niet gezien of gehoord worden en dat ze geen onderdeel uitmaken van een groter geheel. Dat heeft verstrekkende gevolgen op korte en langere termijn.”

De Franciscaanse Gideonsbende nodigt iedereen uit om een boodschap van vrede te krijten: met krijtjes, op de stoep. De organisatoren: “Krijten betekent ook ‘luid schreeuwen’. Op deze manier vragen we stil en als kinderen aandacht voor het onrecht van buitensluiten of uitsluiten. Voel je weer als een kind en ga krijten. Het is een schreeuw van mensen in alle lagen van de samenleving.”

De Franciscaanse Gideonsbende roept iedereen op een foto van zijn of haar boodschap en tekening te maken en deze op te sturen naar [email protected] of via de Instagram- of Facebookpagina van de beweging.

Deze gideonsbende is een ‘bende’ van mensen binnen de Franciscaanse Beweging die zich actief inzet tegen maatschappelijk onrecht en ongelijkheid in de samenleving. De acties die zij bedenken zijn klein en eenvoudig uit te voeren.

De Franciscaanse Gideonsbende is één van de vele organisaties in Nederland die zich sterk maken voor vrede tijdens de nationale Vredesweek. Kijk voor meer acties en informatie rond de vredesweek op www.vredesweek.nl

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.