De Foundation Academy biedt academisch onderwijs aan ongedocumenteerden of mensen die op een andere manier geen regulier onderwijs kunnen volgen. Het onderwijs kost weinig geld en wordt gegeven vanuit drie ‘schools’: de school of human rights, de school of global studies en de school of divinity De lessen worden gegeven in Amsterdam Zuidoost of via online thuisonderwijs. De Foundation Academy is opgericht door theoloog Samuel Lee, voorganger in een pinkstergemeente en voormalig Theoloog des Vaderlands.

Naamsverandering

De nieuwe naam past beter bij de inhoud van de school, verwacht decaan Laura Dijkhuizen. De term ‘divinity’, in het Nederlands vertaald als ‘goddelijkheid’ riep weerstand op. “Ik moest ook regelmatig uitleggen waar de term voor staat”, legt ze uit. Het merendeel van de cursussen heeft een theologische achtergrond. “Daarom verwachten we dat school of theology een relevante en herkenbare aanduiding van het programma is”, aldus Dijkhuizen.

Het academisch jaar van de Foundation Academy wordt op 10 september geopend door Amos Yong. Hij is al sinds de oprichting betrokken bij de academie, legt oprichter Samuel Lee uit. “Het is een droom van ons beiden dat hij een keer naar Amsterdam komt. Op 10 september hebben we een digitaal voorproefje van wat hopelijk eens zal lukken!”

In zijn speech zal Yong spreken over gastvrijheid en migratie in de 21ste eeuw. Vanuit de hedendaagse realiteit, polarisatie, vluchtelingencrisis en oorlogen en geweld, kijkt hij naar de rol van theologie en zending.

Praktische informatie

De lezing begint om 15.30 uur en is online te volgen. Aanmelden kan via [email protected]

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.