Sinds de oprichting van Apostolisch Genootschap in 1951 is Nanda Ziere na vier mannelijke apostelen de eerste vrouw die de taak van geestelijk leider invult. Zij was districtsvoorganger in de regio Rotterdam en werkte als hoofd van de afdeling Inhoud in de landelijke organisatie in Baarn. Marten van der Wal was voorganger van de gemeenschap in Harderwijk en sinds 2019 in dienst als Programmaleider Versterking Gemeenschappen.

De opvolging van het geestelijk leiderschap Apostolisch Genootschap is een eerste zichtbare stap in het veranderingstraject dat in de zomer 2021 startte. Met name sinds corona was er in de lokale gemeenschappen beweging naar andere manieren waarop zij zich organiseerden en andere vormen voor het bieden van inspiratie, verdieping en nabijheid. De eerstverantwoordelijk voorgangers willen deze beweging van eigenaarschap van leden ondersteunen. Samen met hen en andere belangstellenden willen ze de essentie van de religieus-humanistische grondslag verstevigen, gericht op het bijdragen aan een waardige wereld waar mensen bewust en liefdevol leven.

Baarn_Berg_en_Dal
Villa Berg en Dal, centrum voor ontmoeting en levenskunst van het Apostolisch Genootschap

In het huidige bestuursmodel zijn beide eerstverantwoordelijk voorgangers bestuurslid, maar anders dan in het verleden niet in de rol van bestuursvoorzitter. De volgende concrete stap in de verandering van het genootschap is een eigentijds bestuursmodel passend bij een waardegedreven organisatie en verankering van meer participatie van mensen die zich verbonden voelen met het gedachtegoed.

Na de zomer wordt gestart met aanpassing van de statuten en het zoeken naar nieuwe bestuursleden. De nieuwe statuten en de installatie van een nieuw bestuur krijgen begin 2023 hun beslag.

Lees ook

Bert_Wiegman

“Meer dan ooit leren we dat ‘wij’ het ‘nieuwe ik’ is”

Bert Wiegman, Apostolisch Genootschap, pleit voor een open mind en een warm hart.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.