In dit essay zoekt Beatrice de Graaf naar een theologische visie op geweld, het kwaad en onze veiligheid. Aan de hand van Augustinus’ theologie over de mens, diens gebrokenheid en Gods genade, biedt dit essay een cruciale aanvulling op het hedendaags debat over veiligheid.

heilige-strijd
Beeld door: PKN/Boekencentrum

De Graaf heeft dit boek geschreven op verzoek van de Protestantse Kerk in Nederland. De Protestantse Kerk wil op deze manier een bijdrage leveren aan het publieke debat rond het thema veiligheid.

De Graaf: “Je kunt het boek samenvatten in deze vraag: heb je als christen een eigen manier om na te denken over terrorisme en een eigen opdracht om anders bezig te zijn met veiligheid? Mijn antwoord is: ja. Het boek is geen academische studie, maar een essay: een zoektocht naar een eigen standpunt. Het is een handreiking. Ook een christen mag zeggen dat hij bang is. Het motto – ‘het verlangen naar veiligheid en het einde van het kwaad’ – komt uit het bijbelboek Ezechiël: Ze zullen niet meer door andere volkeren worden geplunderd en niet meer worden verslonden door de wilde dieren, ze zullen veilig wonen en niemand zal ze nog opschrikken. Daarin resoneert het visioen van Jesaja, die te midden van grote beroering een prachtig vergezicht aanreikt.”

Boekpresentatie

Op donderdag 26 oktober om 20.00 uur vindt in Ermelo de officiële boekpresentatie plaats bij Riemer & Walinga, Boekverkoopers in Ermelo, Stationsstraat 131 (of de naastgelegen Immanuëlkerk). Ds. René de Reuver, algemeen secretaris van de Protestantse Kerk, en politicus Gert-Jan Segers (ChristenUnie) nemen de eerste exemplaren in ontvangst.

De boekpresentatie kost  € 7,50 per persoon. Graag aanmelden via http://deboekverkoopers.nl/geef-je-op.

Over de auteur

Beatrice de Graaf is historica en expert op het gebied van terrorisme. Als protestant verdiept ze zich al enige tijd in religieuze en theologische vragen over geweld en veiligheid. Met haar gezin woont ze in Utrecht waar ze hoogleraar Geschiedenis van de Internationale Betrekkingen is. Haar boek Heilige strijd. Het verlangen naar veiligheid en het einde van het kwaad, met een woord vooraf van ds. René de Reuver,  verschijnt op 24 oktober 2017 bij Uitgeverij Boekencentrum.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Al 3 reacties — praat mee.