PAX Power to the People is een jaarlijkse manifestatie van PAX tijdens de nationale Vredesweek over activisme en solidariteit. Samen met onder andere Abdelkader Benali, Roza Qaidi, Natascha van Weezel en Extinction Rebellion onderzoekt PAX strategieën van vreedzaam verzet. Van protesteren tot procederen, van grass roots werk tot diplomatie, van theater tot universiteit, van de pleinen van Irak tot onze eigen Dam. Praat mee, denk mee, doe mee!

Tijdens dit programma, in samenwerking met Humanity in Action Nederland, gaan we in gesprek over het overbruggen van kloven, zonder daarbij je principes te verloochenen. Kunnen we onderlinge spanning ook zien als een kans? En welke rol kan kunst hierbij spelen? Abdelkader Benali en Natascha van Weezel gaan hierover in gesprek. Hoe analyseren zij het maatschappelijke debat, en welke tactieken passen zij zelf toe om met “de Ander” in gesprek te blijven? Wethouder Ufuk Kâhya uit Den Bosch vertelt over zijn eigen ervaringen in een gepolariseerde samenleving en hoe hij toch hoopvol blijft.

PAX Power to the People: Conflict as opportunity vindt plaats op 19 september van 15.00 tot 16.30 uur in Tivoli Vredenburg in Utrecht. Meer informatie over het evenement is te vinden op de website van PAX.

Logo_Power_to_the_people – landscape

In de nationale Vredesweek, tussen zaterdag 18 en zondag 26 september, zijn in het hele land activiteiten rond het thema inclusief samenleven. Meer informatie is te vinden op de website van de Vredesweek.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.