En daar hebben we het grotere belang van dit project te pakken; deze stellen kunnen ons veel leren over het samen willen leven, elkaar willen begrijpen en bereiken ondanks de zo verschillende culturele achtergrond. Middels dit unieke en bijzondere project, wil Stichting Atlas Cultureel Centrum aantonen dat wederzijds begrip en respect heel goed mogelijk is.

Het project bestaat uit een boek, een reizende fototentoonstelling, een educatieve programma en diverse lezingen en dialoogbijeenkomsten. Met de uitvoering van dit project wordt de multiculturele samenleving versterkt en vergroot.

Boek: Grenzeloze liefdes

De afgelopen paar maanden hebben vier auteurs (Sahin Yildirim, Yvette Kopijn, Laura Schalkwijk en Daniela Tasca) gewerkt aan het afnemen van interviews bij 24 gemengde stellen ten behoeven van het boek Grenzeloze liefdes. In het boek brengen 24 stellen van verschillende ‘pluimages’ meestal Nederlands in combinatie met een andere culturele achtergrond, Italiaans, Spaans, Turks, Marokkaans, Grieks, Indisch, Surinaams, Antilliaans, Pools, Bulgaars, Kaapverdisch, Portugees en Brits hun romantische, grappige, dramatische, complexe liefdesverhalen, die ons inzicht geven in hoe gemengde liefde beleefd wordt binnen het stel, het gezin, de familie en de brede sociale context. Ook krijgen we hier en daar wijze liefdeslessen.

BOek-cover-grenzeloze-liefdes-

In de verhalen komt een aantal thema’s voor: dialoog, respect, waardering, acceptatie, tolerantie, inleven, meeleven, gunnen, steunen. Met als resultaat persoonlijke groei, empowerment en culturele verrijking voor beide partners. Als zodanig vormen deze liefdesverhalen een belangrijke inspiratiebron voor en zijn tegelijkertijd een weerspiegeling van pluriform Nederland.

Projectleider Sahin Yildirim: “Dit boek en gelijknamige fototentoonstelling laat zien dat de combinatie van twee culturen niet altijd eenvoudig is, maar dat mensen met een passie altijd in staat zijn om eventuele verschillen te overbruggen. En uit de interviews blijkt ook dat dit een proces is van geven en nemen.

Politici zouden hier de les uit moeten trekken dat we onze samenleving cultureel verrijken zolang  we bereid zijn de schouders eronder te zetten en ons flexibel en open op te stellen.”

Het boek Grenzeloze liefdes en gelijknamige fototentoonstelling wordt op 6 maart 2019 in Den Haag aan en groot publiek gepresenteerd. Geïnteresseerden kunnen het boek alvast bestellen via www.grenzelozeliefdes.nl. Na de boekpresentatie krijgt u het toe gestuurd.

Logo-Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten. Contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.