De focus zal hierbij liggen op de hoe-vraag als het gaat om het in praktijk brengen van het islamitische geloof in de niet-islamitische Nederlandse samenleving. Nadrukkelijk is het niet de bedoeling dat de aanwezigheid van moslims in Nederland ter discussie wordt gesteld. “We zijn het islamdebat voorbij”, aldus De Ruiter in zijn eerste brief aan Wildeman die morgen dus zal worden geplaatst op Nieuwwij.nl. Reacties op een brief zullen steeds binnen een aantal dagen (maximaal een week) worden geplaatst. De lezers van de brieven op Nieuwwij.nl zijn van harte uitgenodigd te reageren op de brieven.

ruiternourdeen78Over de briefschrijvers

Jan Jaap de Ruiter is verbonden aan Tilburg University en houdt zich bezig met de status en rol van het Arabisch en de islam in West-Europa en Marokko. Hij publiceert over beide thema’s in diverse talen, waaronder in het Frans, en gaat het debat erover aan in nationale en internationale context. In heden en verleden heeft hij in menig Nederlands en Europees onderzoeks- en ontwikkelproject geparticipeerd.

Nourdeen Wildeman is een Nederlander van christelijke komaf die op 24 jarige leeftijd moslim is geworden. Hierdoor staat hij in het maatschappelijke debat zowel in de schoenen van de autochtone Nederlander als in de schoenen van de praktiserende moslim. Naast het schrijven van columns en artikelen is hij als vrijwilliger betrokken bij de organisatie van diverse islamitische en maatschappelijke evenementen en websites. Sinds 2011 is hij bestuurslid van het Landelijk Platform Nieuwe Moslims.

Update 22 januari 2014

Klik hier voor de eerste brief van Jan Jaap de Ruiter.
Klik hier voor de eerste brief van Nourdeen Wildeman.
Klik hier voor de tweede brief van Jan Jaap de Ruiter
Klik hier voor de tweede brief van Nourdeen Wildeman

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.