Richards wordt door de adviescommissie die de prijs toekent een „eigenzinnig theatermaker” genoemd. Zijn theaterstuk As I left My Father’s House is sinds 2010 meer dan 350 keer opgevoerd. Volgens het rapport van de commissie bouwt hij bruggen „tussen mensen die elkaar nog niet kennen”

Over Bright Richards

Bright Richards is theatermaker en acteur. In 1993 kwam hij als vluchteling uit Liberia naar Nederland. Na zijn studie aan de Toneelacademie in Arnhem speelde hij in diverse producties en bij verschillende gezelschappen, waaronder het Ro Theater. Hij richtte stichting New Dutch Connections (NDC) op, met als doel jonge vluchtelingen een netwerk te bieden zodat hun kansen op economische zelfredzaamheid worden vergroot. Dit gebeurt o.a door de inzet van theater en het oprichten van ToekomstAcademies door het hele land. In zijn bekroonde theatervoorstelling As I Left My Father’s House vertelt Richards zijn waargebeurde vluchtverhaal. Vanaf maart 2018 is zijn nieuwe voorstelling The Bright Side of Life te zien in het theater.

Over de prijs

Het Gieskes-Strijbis Fonds is een particulier goede-doelenfonds dat streeft naar maatschappelijke vooruitgang. Het fonds wil vrij denken en verbeelden stimuleren. Om makers te ondersteunen heeft het fonds een prijs in het leven geroepen: de Gieskes-Strijbis Podiumprijs. Makers van theater, muziektheater, muziek, compositie of dans komen in aanmerking voor de prijs, die niet rechtstreeks gekoppeld is aan een specifieke voorstelling of project.

Logo-Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten. Contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.