Voor de Preek van de Leek worden bij voorkeur Amsterdammers gevraagd die in de samenleving van zich hebben laten horen: van theater tot politiek, van dichtkunst tot muziek. Of ze nou gelovig zijn of niet, gepreekt hebben ze nog nooit. Vanaf de kansel leiden ze een eredienst met alle liturgische handelingen die daarbij horen, van votum en groet, het zingen van liederen, verkondiging, gebed tot de zegen. Met de inbreng van hun persoonlijke ervaringen en het kiezen van een Bijbeltekst kunnen ze een stempel drukken op de dienst, maar het samen vieren in de protestantse traditie blijft centraal staan.

Het schema van de komende Preek van de Leken is als volgt:
– 10 november: Femke Halsema
– 17 november: Ducan Stutterheim
– 24 november: Joris Bijdendijk

De bekendmaking van de nieuwe ‘leken’ vindt traditiegetrouw plaats aan de vooravond van de Uitmarkt, die 24 en 25 augustus plaats vindt op het Museumplein. De Protestantse Kerk Amsterdam staat daar met een stand waarin het culturele aanbod van de 18 wijkkerken en 11 pioniersplekken wordt gepresenteerd in een speciale Uitladder.

Preek van de Leek is een initiatief van Doopsgezind Amsterdam en de Protestantse Kerk Amsterdam. Voor de samenstelling en voorbereiding van de nieuwe editie tekenden de Amsterdamse predikanten Henk Leegte, Johan Visser en stadspredikant Tim Vreugdenhil.

Waar: Doopsgezinde Singelkerk, Singel 452, 1017 AW  Amsterdam

Tijd: 17.00 – 18.00 uur, borrel na afloop

Logo-Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten. Contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.