Mede-initiatiefnemer en theoloog Elmar Haneveld (34): “ikstanaastje.nu wil niet zozeer een tegenreactie zijn maar een statement maken. We willen naast degenen staan die nu afgewezen of veroordeeld worden. LGBTI zijn net zo goed onderdeel van de kerk als ieder ander.”

De groep hoopt dat zoveel mogelijk christenen en niet-christenen de petitie zullen ondertekenen. Haneveld: “We staan voor een diverse, inclusieve en veilige kerk voor iedereen. Ons hart gaat uit naar iedereen die zich, om wat voor reden dan ook, niet thuis of geaccepteerd voelt in de kerk.”

Haneveld spreekt zelf regelmatig in kerken en is twee jaar geleden met dezelfde groep christenen een initiatief gestart voor randkerkelijken en kerkverlaters: Faith-café. “We ontmoeten elkaar regelmatig in een eetcafé in Lelystad met als doel om stil te staan bij geloofsthema’s en eerlijke vragen te stellen. Vooral mensen die nog wel iets met het geloof hebben maar zich niet meer thuis voelen in de kerk komen er heen. Ze ervaren de vrijheid om twijfels te delen en niemand vertelt je er wat je moet geloven. En bovenal: iedereen is welkom.”

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Al 16 reacties — praat mee.