Het Cinema Camino festival wil de diversiteit van pelgrimsfilms laten zien met de vertoning van verschillende soorten films: speelfilms, documentaires en animatiefilms: van drama tot komedie, van poëzie tot surrealisme en horror, en van persoonlijke tot historische en spirituele verhalen. Om de films beter te kunnen duiden nodigt de Camino Academie wetenschappers en experts uit verschillende disciplines uit.

  • Walking the Camino: Inleiding door Paul Post. Paul Post is voorzitter van de Camino Academie en hoogleraar Rituele Studies aan de Tilburg University. Hij zal in zijn inleiding ingaan op de verschillende betekenissen die een pelgrimstocht tegenwoordig kan hebben.
  • The Way: Inleiding door promovenda Janieke Bruin van Tilburg University waar zij onderzoek doet naar rituelen rond de dood.
  • Geschiedenis van een tocht, door Tom van Nuenen. Hij promoveerde op een onderzoek naar moderne reisverslagen en is nu docent aan Tilburg University. Hij zal ingaan op schrijver Cees Nooteboom als reiziger, de manier waarop hij zwerft en verdwaalt zonder echt aan te willen komen en de kracht van de verbeelding.

Camino Academie en Nederlands Genootschap van Sint Jacob

Het filmfestival wordt georganiseerd door de Camino Academie en het Nederlands Genootschap van Sint Jacob. De Camino Academie is een platform waar wetenschappers en pelgrims elkaar ontmoeten in gedeelde academische interesse rondom het fenomeen pelgrimage. Het is een initiatief van universitaire onderzoeksgroepen (o.a. Tilburg School of Humanities) en Het Nederlands Genootschap van Sint Jacob.

Praktische informatie

Organisatie: Camino Academie en Nederlands Genootschap van Sint Jacob
Datum: zondag 5 november 2017
Tijd: 10.00 uur – 18.00 uur
Locatie: filmtheater ’t Hoogt, Utrecht
Doelgroep: alle geïnteresseerden
Kosten per film: € 7,50 (leden NGSJ), € 9.50 (niet-leden)

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.