Tijdens het eerste CompassieCollege vertelt Matthijs Schouten, ecoloog en filosoof bij Staatsbosbeheer, over de noodzaak ons fundamenteel te herbezinnen op onze verhouding tot de natuur.

De avond is onder leiding van Annemieke Wiercx, begeleider natuurretraites en ontwikkelaar van vitale zones.

De CompassieColleges zijn een coproductie van Nieuw Wij en de Beweging van Barmhartigheid.

matthijs-schouten-01-960-540
Beeld door: Martje van der Heijden

Matthijs G.C. Schouten (1952, zie foto hierboven) is ecoloog en filosoof bij Staatsbosbeheer. Hij heeft tevens een aanstelling als buitengewoon hoogleraar ecologie en filosofie van het natuurherstel bij de leerstoelgroep Natuurbeheer en Plantenecologie van Universiteit Wageningen. Ook is hij hoogleraar natuur- en landschapsbescherming aan de Universiteit van Cork (Ierland).

Matthijs schreef onder andere De positie van de zwijgende natuur (2008), Veen, turf en Vincent van Gogh (2003) en De natuur als beeld in religie, filosofie en kunst (2001).

Annemieke Wiercx is mede-initiatiefneemster van Way of Nature in Nederland en oud-bestuurslid van de Beweging van Barmhartigheid. Namens Way of Nature organiseert ze retraites in de natuur, zodat mensen een nieuwe relatie met de natuur aangaan; een relatie van respect en wederkerigheid. Het inbrengen van de stem van de natuur in ons dagelijkse leven en binnen organisaties ziet Annemieke als een belangrijke roeping. Ze werkt als adviseur onder andere aan vital zones.

Praktische informatie:

Datum: 26 maart van 19.30 – 21.30 uur
Locatie: Utrecht (meer info volgt binnenkort)
Kosten: 15 euro
Aanmelden: kan via deze link

Logo-Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten. Contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.