De inschrijving staat open voor personen en projecten die zich binnen de Nederlandse samenleving inzetten voor het verwezenlijken van kinderrechten. De winnaar van de prijs ontvangt 1000 euro. De prijsuitreiking zal op 13 november plaatsvinden bij de rechtenfaculteit van de Universiteit Leiden, tijdens een symposium met als thema 30 jaar kinderrechten. Informatie hierover volgt in het najaar. De uitreiking van de prijs en het symposium vallen samen met de viering van Leiden 10 jaar Compassiestad.

Compassieprijs

De compassieprijs wordt sinds 2011 jaarlijks uitgereikt en heeft als doel om aandacht te vestigen op projecten en personen die ‘harten verzachten, mensen verbinden en welzijn bevorderen’. Hiervoor wordt ieder jaar een nieuw thema gekozen en samenwerking gezocht met partijen die aansluiting hebben bij het thema van dat jaar. In 2019 is dat de Universiteit Leiden, in de persoon van professor Ton Liefaard. Liefaard is hoogleraar kinderrechten en bekleedt sinds 15 maart 2012 de UNICEF-leerstoel kinderrechten aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

Jury

De juryleden van de compassieprijs 2019 zijn:

– Marleen Damen, wethouder Gezondheid, Jeugdzorg & Welzijn, Leiden
– Laurien Koster, voorzitter Kinderrechtencollectief
– Ton Liefaard, hoogleraar kinderrechten, Universiteit Leiden
– Tako Rietveld, kindercorrespondent
– Akhrat Selevani, winnaar Leids Jeugdlintje, ambassadeur van de Ik blijf hier-groep

Handvest voor Compassie NL verbonden aan Charter for Compassion

Internationaal is Handvest voor Compassie NL nauw verbonden met het Charter for Compassion dat is ontstaan nadat de Britse schrijfster Karen Armstrong in 2008 de TEDAward ontving voor haar oproep om compassie een leidende kracht in de wereld te laten zijn. Dit heeft geleid tot een grote verscheidenheid aan activiteiten wereldwijd, waaronder de campagne Compassionate Cities en de instelling van de Nederlandse Compassieprijs.

Nomineren voor de prijs is mogelijk t/m 7 oktober en kan via deze link.

Logo-Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten. Contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.