In het jaar 2023 wil de Beweging van Barmhartigheid de compassieprijs toekennen aan een scholier, of groep scholieren, die in een project of werkstuk een actueel vraagstuk behandelen vanuit het perspectief van compassie. Hoe kijken scholieren naar de wereld? Op welke manier willen zij in actie komen?

De prijs wordt toegekend aan het beste plan van scholieren om de wereld een beetje beter en compassievoller te maken. Het kan gaan om een geschreven werkstuk, maar ook om een initiatief dat al is opgezet. Het kan ook zijn in de vorm van een video, podcast, poster, lied of verhaal. Als het idee maar levensecht is.

Er is een bedrag van 1000 euro beschikbaar voor het winnende project. Dit bedrag kan, indien gewenst, ook ingezet worden ter ondersteuning van de realisatie van je project. De Compassieprijs bestaat verder uit een oorkonde en een compassielamp. En uiteraard krijgt het plan aandacht in de media.

De Beweging van Barmhartigheid wil scholen in het algemeen, en leraren in de vakken maatschappijleer, filosofie en burgerschap in het bijzonder, vragen om de Compassieprijs bekendheid te geven en er in de les aandacht aan te besteden. De uiterste inzenddatum is 1 maart 2023. De prijs wordt uitgereikt op vrijdag 14 april van 14.00 uur tot 17.00 uur in het Hermann Wesselinkcollege in Amstelveen.

Meer informatie over deelname, voorwaarden en opgave is te vinden op de website van de Beweging van Barmhartigheid.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.