Gastvrijheid is niet vanzelfsprekend in een tijd waarin het relatief rijke Europa de aanhoudende stroom van vluchtelingen en andere gelukzoekers een halt probeert toe te roepen.

ofmandef

In dit begin juli te verschijnen boek beschrijft Cor Ofman hoe droom en daad soms botsen. Aan de hand van zijn eigen ervaringen als pastor en hulpverlener voor afgewezen asielzoekers en migranten verkent hij de heilige boeken en de opvattingen van theologen, filosofen, sociologen en beleidsmakers. ‘Een vreemdeling is de vriend die je nog niet eerder hebt ontmoet’, noteert hij. Maar als hulpverlener loopt hij ook tegen grenzen aan. Als individu kun je niet iedereen helpen, maar kun je je met anderen wel sterk maken voor universele mensenrechten waaraan overheden gehouden dienen te worden.

Cor Ofman (1952) studeerde theologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam. Van 1987 tot 2012 was hij als pastor verbonden aan de ‘Open Deur’, van 2004 tot 2007 als diaconaal consulent van de Protestantse Diaconie Amsterdam aan ‘Het Kerkhuis’ in Amsterdam Zuidoost en van 2008-2017 aan het ‘Wereldhuis’ in de binnenstad.

Afscheid Cor Ofman

Op vrijdag 6 juli a.s. vindt het afscheid plaats van Cor Ofman van de Protestantse Diaconie. Hij was sinds 2001 werkzaam als diaconaal consulent, gaf van 2004-2007 mede vorm aan de ontwikkeling van het Kerkhuis in Amsterdam Zuidoost en was vanaf de oprichting in 2008 als pastor en counselor verbonden aan het Wereldhuis op de Nieuwe Herengracht. Klik hier voor meer informatie.

Klik hier voor meer informatie of om het boek te bestellen.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.