Het hele programma is op zaterdag 21 maart van 14.00 – 15.30 uur te volgen via https://21maartcomite.nl/?page_id=1856 of via videokanaal https://vimeo.com/event/26947/embed.

Racismevirus

“De bestrijding van het coronavirus loopt parallel met de bestrijding van het racismevirus “, aldus de Amsterdammer Max van den Berg, prominent lid van het Comité 21 maart. “Beide virussen treffen wereldwijd immers vooral de zwaksten en met hen zijn wij alle dagen solidair. Wij keren ons tegen de haatzaaierij van Wilders en het chauvinisme van Baudet.”

Van den Bergs toespraak zal in het programma worden uitgezonden. Ook vice-voorzitter Kitty Jong van de FNV zal in de uitzending te zien en te horen zijn. Natuurlijk gaat zij in op gevolgen van de coronacrisis voor mensen met een kwetsbare positie. Ook zal zij aandacht vragen voor discriminatie op de werkvloer en bij het uitnodigingsbeleid voor sollicitaties. “Onze campagne voor een hoger minimumloon van 14 euro is heel belangrijk voor de laagstbetaalden, zoals veel migranten en hun kinderen.”

In het programma vol muzikale intermezzo’s worden verder ook vertegenwoordigers uit de Aziatische gemeenschap, van migranten en vluchtelingen, en uit de zwarte en moslimgemeenschap geïnterviewd. Ruim 100 organisaties ondersteunen de oproep voor deze dag. Daaronder tientallen basisgroepen van vluchtelingen, migranten, vrouwen, de LHBTI-gemeenschap en milieugroepen; landelijke organisaties als het FNV, de SP, GroenLinks en de PvdA; kerken en moskeeën; het COC, Greenpeace, Milieudefensie en Pax; en het X-Y Actiefonds en Emmaus Haarzuilens.

Ga voor meer informatie naar de website: www.21maartcomite.nl/.

racisme21maart900600

U kunt gratis verder lezen

Klik deze melding weg via het kruisje. Maar goede artikelen schrijven kost geld. Steun daarom onze schrijvers en word al vanaf € 5 per maand Vriend/in van Nieuw Wij.

Ik lees eerst het artikel verder.
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Al één reactie — praat mee.