In de tweede aflevering van Cultuurbrekers duikt presentator Zoë Papaikonomou met twee gasten in de P van Programma. Zij ontvangt Clayde Menso, directeur van Amerpodia en Richard Kofi, programmeur bij Het Bijlmer Parktheater.
Wat is hun kritische blik op de nieuwe code Diversiteit en Inclusie? Hoe pakken zij hun programmering aan en hoe zorgen zij voor herkenning en uitwisseling met hun publiek?
Verslaggever Vinny Tailor bezoekt de repetities voor de nieuwe theaterbelevenis ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’ van Stichting Wat We doen. Dit stuk is gebaseerd op de roman van Rodaan al Galidi over zijn negenjarige verblijf in een Nederlands azielzoekerscentrum. Het stuk wordt opgevoerd met een grote cast van acteurs en musici samen met tientallen statushouders.
En presentator Zoë Papaikonomou speelt samen met haar gasten het Blunder Pim Pam Pet. In dit gloednieuwe spel delen de gasten ‘uitglijders’ en inzichten waarvan ze veel hebben geleerd. Tot slot nemen Clayde en Richard hun Petje Af voor een persoon, programma of instelling die het goed doet op het gebied van de P van Programma.
Klik hier om de tweede podcast te beluisteren.
Over Cultuurbrekers
In elke aflevering van de 4-delige podcastserie Cultuurbrekers verdiept host Zoë Papaikonomou samen met baanbrekers uit de culturele en creatieve sector één van de vier P’s uit de Code Diversiteit en Inclusie, die onlangs werd vernieuwd (Publiek, Programma, Personeel en Partners). Ze spelen samen het Blunder Pim Pam Pet, want verandering is een weg van vallen, reflecteren en weer opstaan. Én ze nemen hun Petje Af voor een instelling, project of persoon die bijdraagt aan meer diversiteit en inclusie in de creatieve en culturele wereld. Verslaggever Vinny Tailor bezoekt elke aflevering een organisatie waar op concrete wijze aan meer diversiteit en inclusie wordt gewerkt.