1. Interview met Siebren Miedema (Levensbeschouwing op school maakt leerlingen betere burgers) en het filmpje Amsterdam ZO en de Vreedzame School

“Een intelligente en inspirerende opvatting over het belang van levensbeschouwing op school. En natuurlijk niet zo maar een mening, maar dit alles gestaafd door degelijk onderzoek.” Het interview vindt u hier.

2. Monique Samuel en haar artikel over het Zwarte Piet debat en het filmpje over Keti Koti

“Kritiek die hout snijdt! Verder geen woorden meer aan vuil maken. Lees het en bekijk het filmpje voor het broodnodige historische bewustzijn.” Het artikel vindt u hier.

3. Theo W.A. de Wit en zijn artikel ‘Oorlogszuchtige tolerantie’ en het filmpje over 300 jaar Vrede van Utrecht en de New Connections Day

“Dit jaar herdachten we 300 jaar Vrede van Utrecht, en is het veel gegaan over tolerantie. De Wit schrijft met een scherpe blik over hoe het met onze Hollandse tolerantie gesteld is.” Het artikel vindt u hier.

4. De Prinsjesdagontbijt-lezing van Manuela Kalsky en het compilatie-filmpje over het thuisgevoel van…

“Een echt W!J-thema: aansprekend en inspirerend verwoord en ten gehore gebracht op het Prinsjesdagontbijt voor een eminent gezelschap van politici en beleidsmakers.” De tekst van de lezing vindt u hier.

5. Het artikel ‘Bejaarde allochtonen verkassen naar etnische verpleeghuizen’ uit de serie over wonen en de video over multiculturele zorgcentra

“Belangrijk thema voor de komende tijd van toenemende vergrijzing die ook de eerste generatie migranten direct betreft. Moet op de agenda van de zorg.” Het artikel vindt u hier.

Morgen vindt u op Nieuwwij.nl de top 5 van eindredacteur Greco Idema.

Bron: Nieuwwij.nl

I.Overdijk-Twitter

Ida Overdijk

Eindredacteur religie & cultuur TV

Ida Overdijk is eindredacteur religie & cultuur TV, tot 2016 bij de IKON, nu bij EO.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.