De jury bestond dit jaar uit Peter Streefkerk, Liesbeth Tettero, Nora Ghaoui, Louis Thörig, Mirella Visser en voorzitter Patrick Davidson. Zij lazen samen 163 boeken. Na een Longlist van 48 boeken en een Shortlist van vijf werd er één winnaar gekozen.

Auteurs Kauthar Bouchallikht en Zoë Papaikonomou slagen er volgens de jury in om de lezer goed uit te leggen wat diversiteit, inclusie en gelijkwaardigheid op de werkvloer betekenen. Waarom dat belangrijk is en ook hoe je de eerste stap zet. Davidson: “Al met al is dit een boek dat we elke manager en leider aanraden om te lezen en te bespreken met je naaste collega’s. Met name omdat het boek helpt om grip te krijgen op containerbegrippen en helder te krijgen wat voor actie je als lezer – we denken aan managers, bestuurders, ondernemers – kunt ondernemen.”

Dit jaar waren naast De inclusiemarathon de volgende boeken genomineerd:

Waarom vrouwen minder verdienen – Sophie van Gool
Het juiste doen als niemand kijkt – Frank Peters
Onder commissarissen – Marilieke Engbers
Het Agressieparadijs – Caroline Koetsenruijter

Over de prijs

De inclusiemarathon_final aangepast_LR – kopie

Kauthar Bouchallikht en Zoë Papaikonomou volgen Sander Heijne en Hendrik Noten op die in 2021 wonnen met Fantoomgroei. De prijs wordt dit jaar voor de twintigste keer uitgereikt. Het Managementboekengala werd, door twee afgelaste edities in 2020 en 2021, voor de zeventiende keer gehouden.

De titel Managementboek van het Jaar geldt als toonaangevend in het vakgebied management. Eerdere winnaars waren onder meer Joep Schrijvers met Hoe word ik een rat?, Jeroen Smit met Het drama Ahold en Menno Lanting met zijn bestseller Connect!, ook Danielle Braun en Jitske Kramer horen tot de eerdere winnaars met hun boek De Corporate Tribe. Meer over de prijs en een volledig overzicht van alle eerdere winnaars is te vinden op managementboekvanhetjaar.nl.

Het team van Nieuw Wij feliciteert Bouchallikht en Papaikonomou van harte met het winnen van deze belangrijke titel voor hun vernieuwende en baanbrekende boek.

Lees ook

zoë en kauthar-1

“Voor een inclusieve organisatie bestaat geen toverformule”

Interview met Kauthar Bouchallikht en Zoë Papaikonomou, auteurs van 'De Inclusiemarathon'

De inclusiemarathon_landscape

De Inclusiemarathon komt eraan!

Ruim veertig professionals uit het veld van diversiteit en inclusie delen hun ervaringen

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.