Eerder deze maand is Platform INS (verder als INS) in Rotterdam opgericht met als doel de burgerschapszin, maatschappelijke participatie, solidariteit en respect voor diversiteit in de Nederlandse samenleving te bevorderen. INS doet dit door mensen samen te brengen met verschillende activiteiten en projecten als cursussen, symposia en publicaties. INS is een landelijke non-profit organisatie en is opgericht op initiatief van Islam & Dialoog en de Dialoog Academie.

INS put haar inspiratie onder andere uit de inzichten van Fethullah Gülen, een vooraanstaand islamitisch geleerde en filantroop. Gülen poogt moderniteit en authenticiteit, en spiritualiteit en wetenschap met elkaar te verzoenen. In deze hoedanigheid is hij een van de invloedrijkste hedendaagse leiders met een vreedzaam geluid, die zich inzet voor maatschappelijke en spirituele vernieuwing.

Missie en visie
Lees verder over de missie en visie van INS op onze nieuwe website, www.platformins.nl. Hier vind je ook uitleg over de keuze voor INS als naam.

Bron: Dialoogacademie.nl

Nog geen reactie — begin het gesprek.