Dirk vd G Pali Cover Voor

“De parels in dit boekje zijn niet goedkoop,” schrijft Van de Glind. “Ze zijn zelfs veel meer waard dan gewone parels, maar daar hoef je je geen zorgen om te maken. Want het zijn toverparels die niemand van je kan afnemen.”

Maak kans op een gratis exemplaar!

Bestelinformatie is te vinden op deze webpagina. Exclusief voor lezers van NieuwWij.nl stelt de auteur 3 exemplaren beschikbaar. Wie uiterlijk 30 september een mail stuurt naar [email protected] o.v.v. boekverloting Nieuw Wij met daarbij voornaam, achternaam, adres, postcode en woonplaats, maakt kans op een gratis exemplaar dat ook gratis wordt toegezonden. Uit alle inzendingen trekt hij er blind drie.

Over Dirk van de Glind

“Langzaam maar zeker ben ik toegegroeid en getwijfeld naar het geloof dat er geen enkele zekerheid kan worden gevonden in een godsdienst die exclusiviteit claimt,” schrijft de auteur op zijn website. “Wat werkelijk van waarde is, ligt verborgen als een kostbaar geheim en rijke bron van leven in de kern van onze humaniteit: het verlangen lief te hebben en te worden geliefd. Deze humaniteit delen we met elkaar, ongeacht afkomst of overtuiging. Een godsdienst is alleen dan zinvol wanneer ze ons helpt onze humaniteit te ontdekken en te leven, wanneer ze dus gericht is op verbinden in plaats van verdelen.”

Als docent levensbeschouwelijke vorming heeft hij jarenlang de kans gehad rond te kijken in de schatkamers van de menselijke geest. “Het heeft me enorm verrijkt. Niets van wat ik schrijf of beweer, heb ik dan ook zelf bedacht. Ik ben het jongetje dat aan het strand verheugd zijn schelpen raapt. Ik leg ze in een volgorde die me bekoort en laat m’n verzamelingen zien: ‘Kijk eens hoe mooi..!’ Zo schrijf ik mijn boeken en probeer ik mensen te verbinden in wat goed is en gelukkig maakt.”

Dirk van de Glind schrijft regelmatig artikelen op deze website die zijn terug te vinden via zijn auteursprofiel. Eerder deze week verscheen van hem een opiniestuk in Trouw waarin hij reageert op het pleidooi van hoogleraar Arnold Huijgen om het in de kerk vaker over de hel te hebben.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.