De film van Els Duran en Evelien Vehof gaat over het thema Staatloosheid. De ouders van Bachirs ouders woonden als kind pal aan zee, in Westelijke Sahara. Maar toen Marokko hun land bezette, moest de familie vluchten voor de oorlog. Sindsdien wachten ze op de dag dat de wereld erkent dat de Saharanen recht hebben op hun eigen land. Tot die tijd zitten ze vast in de woestijn, zonder paspoort. Het ziet ernaar uit dat deze situatie nog heel lang zo blijft.

De documentaire Mensjesrechten is gebaseerd op de rechten uit het UN Kinderrechtenverdrag en vertelt verhalen van kinderen van over de hele wereld. ‘Bachir in Wonderland’ is gebaseerd op artikel 7: ‘Je hebt het recht op een nationaliteit, zonder nationaliteit ben je staatloos en is geen enkel land verplicht je te beschermen.’

Deze film werd mede mogelijk gemaakt door Creative Court en gaat komende vrijdag 23 maart feestelijk in première op het Movies that Matter festival in Den Haag. De uitzending op televisie is aanstaande zondag 25 maart (NPO3/ZAPP) om 19.25 uur.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.