Loop bijvoorbeeld mee met een Walk of Peace. Dat kan onder andere in Zoetermeer, waarbij ook de Bosnische Straattheatergroep Keepers zal optreden. Ze gaan hier naar eigen zeggen “op stap met een rugzak vol met grenzen: leeftijd, gender, huidskleur, cultuur, religie. Onderweg gaan we die rugzakken uitpakken en bruggen bouwen – verbinden over grenzen, werken aan vrede.” Maar ook in veel andere steden kun je meelopen met een Walk of Peace.

Naast een hoop mooie vredeswandelingen zal het er dit jaar in Zwolle wat intensiever aan toe gaan. Zij gaan joggen voor vrede! Tijdens deze route ga je van het Dominicanenklooster via de Synagoge naar de Moskee. Een sportieve manier om mensen van verschillende levenspaden te ontmoeten.

Voor kinderen en jongeren is er deze Vredesweek ook genoeg te doen. Zo wordt er speciaal voor jongeren in Aalsmeer een Loesje workshop gehouden, lopen basisschool kinderen in de Utrechtse wijk Overvecht mee met een Walk of Peace, vouwen kinderen in Zeist duizend kraanvogels en wordt er in Zoetermeer een FIFA toernooi gehouden.

Vredesweek PAX19

Met de Vredesweeklezing 2019 in de Domkerk Utrecht luidt vredesorganisatie PAX de landelijke Vredesweek in op vrijdag 20 september. In de lezing van Jan Gruiters (algemene directeur PAX) passeren vier decennia vredeswerk. Theoloog Rikko Voorberg zal vervolgens vanuit zijn ervaring met vluchtelingen en de PopUp-kerk reflecteren op het thema van de Vredesweek: ‘Vrede Verbindt over Grenzen’.

Verder zijn er nog talloze andere Vredesweekactiviteiten, van filmavonden tot collegetours en van festivals tot debatten Zo zijn er door heel het land 40 lezingen van PAX medewerkers, met onderwerpen variërend van kernwapens tot bloedkolen, en van Syrië tot Colombia. Ook spreekt staatssecretaris Paul Blokhuis in Apeldoorn over het thema van deze Vredesweek, en is PAX ambassadeur Vincent Bijlo te beluisteren in Schiedam en Den Haag.

Een compleet overzicht van alle activiteiten van de Vredesweek 2019 is te vinden op www.vredesweek.nl/agenda.

Meer informatie

Meer info? Of heb je vragen? Mail ons; vredesweek@paxforpeace.nl

Logo-Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten. Contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.