De brief is opgesteld door A Rocha, Christian Climate Action en Micha Nederland. Hij werd ondertekend door organisaties als de Raad van Kerken, PerspectieF (ChristenUnie-jongeren) en verschillende non profit-organisaties. Ook honderden christelijke leiders uit alle stromingen, zowel protestants als katholiek, hebben de brief op persoonlijke titel ondertekend, onder wie Erik Borgman, Stefan Paas, Almatine Leene en Axel Wicke.

“God heeft ons, mensen, gevraagd om zorg te dragen voor ons gemeenschappelijk huis,” aldus de brief. “Het doet dan ook pijn om te zien dat het steeds duidelijker wordt dat we als mensen falen in deze opdracht.” Initiatiefnemer Rozemarijn van ‘t Einde: “We hebben systeemverandering nodig om de klimaatdoelen te behalen. Soorten sterven uit, de schepping zucht. Er vindt onrecht plaats op grote schaal. Onze naasten in landen in het mondiale zuiden lijden door ons verwoestende consumptiegedrag.”

Op 24 oktober overleggen Nederlandse politici over de Nederlandse inzet voor de klimaatbesprekingen van de Verenigde Naties. In de brief beroepen de initiatiefnemers zich op onderzoek van het NewClimate Institute waaruit blijkt dat Nederland in 2030 klimaatneutraal moet zijn om te voldoen aan haar belofte in het Parijs Akkoord.

Lees ook

IMG_0880

Een liturgische straatblokkade, een avondmaal op de stoep

Predikant Axel Wicke over radicale klimaatactie en Gods Liefde

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.