Maar ik zeg: beste moslims, bespaar uw tijd en moeite, er komt geen verbod op de rituele slacht.
Waarom niet? Omdat niemand de joden hier ook maar een haartje zal krenken.
Dit hoef ik hoop ik niet uit te leggen, of wel? Nou vooruit, voor de degenen die onder een steen leven hier een klein opfrissertje.
Joodse scholen in Amsterdam zwemmen al decennialang ritueel gescheiden, toen een islamitische school dat ook bedacht was daar op geheel rituele wijze ‘de middeleeuwse ongelijkheid van man en vrouw’. Rabbijnen, waaronder Raphaël Evers, weigeren al decennialang vrouwen ritueel de hand, toen een imam dat ook uitprobeerde was daar de rituele afslachting genaamd ‘achterstelling en discriminatie van vrouwen’. Joodse vrouwen dragen al sinds de Mozesberg (vrij lelijke) pruiken om hun echte haar te verbergen voor alle mannen behalve hun man. Toen moslimvrouwen (vrij mooie) sluiers gingen dragen om hun haar te verbergen voor alle mannen behalve hun geheime toyboy, pardon, man, was daar ritueel getint ‘de onderdrukking van de vrouw.’
Moet ik doorgaan? Welke snoodaard durft een verbod af te kondigen op de bouw van synagoges? Welke doodverachter noemt de Thora een fascistisch boek? Welke onverlaat beweert dat in groot Mokum een tsunami aan chassidische bellenblazers rondbanjert? Wie durft ‘joods tuig’ in de mond te nemen? Wie lust keppeltjes rauw? En Mozes had gewoon een hersentumor?
I guess you got the point…
Dus nogmaals: vrees niet moslims, ditmaal zullen het de joden zijn die uw vege lijf redden.

En nu spring ik even via de joden naar Duitsland en van Duitsland naar poep, het lijntje schijnt voor sommigen kort.
Al sinds de weg naar Constantinopel botst het tussen de jonge en oude generaties – tegenwoordig ook vaker in de politiek. Dan heet het ‘nieuwe politiek’ versus ‘oude politiek’. Maar wat is precies het verschil? Daar kan ik veel over zeggen maar in het kort: de nieuwe politiek heeft schijt aan alles.
Een piepjong regionaal raadslid, de 24-jarige Frank-Michael John, uit het Noord-Duitse Stralsund illustreerde dit verschil op een frisse, onplastische wijze. Hij werd op heterdaad betrapt op het stelen van poeprollen uit de toiletten van het gemeentehuis. De conciërges hadden al langer een vermoeden en zetten een val. De schijtgrage FMJ werd prompt in de kraag gegrepen; hij bleek honderden rollen te hebben geroofd. Toch knap, van deze FMJ, om zo soepel laxerend je carrière door de plee te spoelen. Maar je kan je natuurlijk ook afvragen wat dat toch voor fractievergaderingen zijn waar je na afloop zo stevig van moet kakken.
In Marokko doen politici het een stuk handiger, die jatten geen poeprollen. Omdat ze daar een vergoeding krijgen voor de aanschaf van wetboeken bestellen ze het ene na het andere wetboek en vegen daar dan geheel legaal hun reet mee af.
Kijk, dat is niet oud en niet nieuw, dat is een eeuwenoud ritueel waar geen hond met z’n fikken aan mag komen. Wie dat wel doet, wordt ritueel, dat wil zeggen zonder verdoving, afgeslacht waarna zijn worstje pikant wordt gekruid. Bismillah.

benzikavierk

Mohammed Benzakour

Schrijver en columnist

Mohammed Benzakour (Marokko, 1972) is schrijver en socioloog. Zijn nieuwste boek is verhalenbundel ‘De ogen van Fadil’ (2020). …
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.