In Iedereen Verlicht zien we persoonlijke verhalen van mensen die op de een of andere manier een persoonlijke ontwikkeling hebben doorgemaakt die heeft geleid tot ‘verlichting’ of een zekere mate daarvan. Mensen die spiritueel bezig zijn of zich bezighouden met maatschappelijke duurzaamheid. Hierdoor brengen zij hun leven naar een dieper en/of hoger niveau met als doel zichzelf of de wereld te verbeteren. Wat bezielt hen en hoe zijn zij tot hun nieuwe inzichten, tot ‘verlichting’ gekomen?

“Wat ik heb gemerkt tijdens mijn gesprekken, is dat de zoektocht naar verlichting vrijwel nooit over rozen gaat en dat ellende toch vaak de brandstof is om deze zoektocht te starten” aldus Narsingh.
Soms begrijpt de omgeving deze zoektocht en ontwikkeling heel goed, soms is het ook iets persoonlijks waar anderen niet direct raad mee weten.

In het hindoeïsme, de bakermat van de Oosterse filosofie, wordt de mens geacht zich spiritueel te verheffen en verbinding te zoeken met de natuur, wat zou kunnen leiden tot zelfrealisatie of ‘verlichting’. Sommige hoofdpersonen zijn geïnspireerd door het Hindoeïsme. Anderen zijn dat niet expliciet. Presentator Narsingh Balwantsingh gaat op zoek naar de verhalen, geheimen en dillema’s van iedereen die naar verlichting streeft of die wellicht bereikt heeft.

Narsingh Balwantsingh is presentator, cabaretier en acteur. Hij werkt als televisiemaker voor de NTR en speelde in diverse series, films en theatervoorstellingen.

Iedereen Verlicht
Uitzending: Elke zondag van 15 okt t/m 26 nov, 16.25 uur, NPO 2

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.