Het doel is om nog beter samen te werken met toonaangevende wereldwijde marktpartijen in de industrie van televisie, film, muziek, media, entertainment en sport om kansen binnen deze sectoren in kaart te brengen. De samenwerking is erop gericht om getalenteerde personen, en hun bedrijven, die horen bij de BIPOC (Black, Indigenous, and People of Color), LGBTQ+ en personen met een handicap, meer kansen te bieden.

“Onze samenwerking om aspirant mediatalent en contentmakers uit historisch uitgesloten gemeenschappen in de industrie en op de markt te brengen, bevestigt onze collectieve inzet voor de positieve vooruitgang van diversiteit, gelijkheid en inclusie voor alle mensen in onze industrie ”, zegt Ray Depatti, Internationaal Head of Diversity, Equity, and Inclusion bij het (in Amsterdam gevestigde) D.I.M.E.S. De andere organisatie, RX France, heeft aangekondigd dat de wereldwijde oproep voor inzendingen is geopend voor de 6e MIPCOM CANNES Diversify TV Awards.

De MIPCOM CANNES Diversify TV Awards zijn de enige wereldwijde onderscheidingen in de branche die diversiteit en inclusie ‘vieren’ en promoten door vertegenwoordiging in televisieseries en entertainmentprogramma’s wereldwijd. De prijsuitreiking zal, zoals gebruikelijk, live plaatsvinden in Cannes, Frankrijk, als onderdeel van een grote editie van de 38e Internationale Co-Production & Entertainment Content Market van 17 tot 20 oktober 2022. De awards zijn een initiatief van MIPCOM samen met de oprichter/partner DiversifyTV, A+E Networks, Telefilm Canada, All3Media International en D.I.M.E.S. – naast andere sponsors en partnerbedrijven. Dit jaar neemt Netflix ook deel aan de awards.

De samenwerking sluit aan bij de doelstelling van D.I.M.E.S. om in 2030 samen te werken met duizend bedrijven in een gezamenlijk streven naar gelijkheid in overeenstemming met de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG’s) van de Verenigde Naties. Dit moet zorgen dat ongelijkheid door racisme en discriminatie in de betreffende sectoren wordt uitgeroeid en dat inclusie een realiteit wordt door groeimogelijkheden voor mensen uit minderheidsgroepen.

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.