Te midden van een burgeroorlog, cholera en hongersnood, in het door Houthi bestuurde gebied in Jemen, wordt een religieuze gemeenschap vervolgd: de bahá’ís. Na een schijnproces van vijf jaar werd de heer Hamed bin Haydara ter dood veroordeeld. Vele andere bahá’ís wacht hetzelfde lot. Hoewel de Houthi-autoriteiten tijdens de vredesbesprekingen in Stockholm in december 2018 akkoord gingen om gevangenen uit te wisselen, zijn ze niet bereid om de bahá’ís te laten gaan.

Iran, wiens officiële beleid het is om het Bahá’í-geloof zowel binnen als buiten Iran te elimineren, heeft Jemen als een ander slagveld gekozen. De afgelopen weken hebben de Houthi-autoriteiten meerdere zorgwekkende stappen ondernomen waardoor de bahá’ís in Jemen nog meer gevaar lopen.

De Verenigde Naties, (Euro)parlementariërs, deskundigen op het gebied van internationaal recht en vele anderen roepen op tot de onmiddellijke vrijlating van de bahá’ís in Jemen.

Kinderen uit Nederland vertellen het verhaal van hun Jemenitische leeftijdsgenoten en laten hun stem horen Bron: www.youtube.com

Bron: Bahai.nl

Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.