Op elke brief staat een code waarmee de vertaling te vinden is op www.Aletterfromgreece.eu. Deze website (en het project) worden donderdag 3 oktober aan het publiek gepresenteerd op het Capital Event #Netherlands. In alle hoofdsteden van Europa wordt op die dag iets georganiseerd om solidariteit met Griekenland en Italië en de vluchtelingen die daar stranden te thematiseren.

Het Nederlandse Capital evenement wordt georganiseerd door ‘We Gaan Ze Halen’. Dit collectief haalde afgelopen Kerst nog internationaal het nieuws door met een bus en 35 auto’s richting Griekenland te rijden om een poging te doen om dan maar zelf vluchtelingen op te halen. Nederland had immers beloofd vluchtelingen van Griekenland over te nemen. Zoals ze zelf af voorspelden was het ophalen onmogelijk, maar het thema van Europese Relocatie stond weer even onmisbaar op de kaart. Het Project ‘A Letter From Greece’ is opgezet en uitgevoerd door mensen die ook in december meereden met We Gaan Ze Halen.

Naast de presentatie van ‘A letter from Greece’ zullen ook de boten van Rederij Lampedusa onderdeel zijn van het programma. Deze boten zijn door kunstenaar Teun Casteleijn naar Nederland gehaald. Ze waren in beslag genomen door de Italiaanse kustwacht nadat vluchtelingen er mee de Middellandse Zee waren overgestoken. Teun: ‘Met de boten en de mensen die worden tegengehouden aan onze buitengrenzen, maken wij de vrolijkste en meest inclusieve rederij van Europa’. (voormalig) vluchtelingen zijn kapitein aan boord van het schip en doen rondvaarten door de grachten van Amsterdam (ook als onderdeel van het Capital Event) waarbij ze zowel over de migratie geschiedenis van Amsterdam als hun eigen migratiegeschiedenis vertellen.

Logo-Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten. Contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.