Fonds Kerk en Wereld geeft de komende drie jaar maximaal vier projecten een subsidie. Het fonds wil de rol van religie in de samenleving op een positieve manier bevorderen en wil bijdragen aan initiatieven die tegenstellingen in de samenleving overbruggen. Om dat te doen, worden projecten gesubsidieerd.

De gekozen projecten krijgen gedurende drie jaar maximaal 50.000 euro per jaar om het project te verwezenlijken. Een belangrijk criterium is dat het project een praktische uitwerking heeft en dat het om een vernieuwend project gaat. Daarnaast moet het project een samenwerking zijn met andere organisaties en moet de methode die gebruikt wordt, ook op andere plekken in Nederland toepasbaar zijn.

Kerk en Wereld is sinds 2015 actief als fonds binnen de PKN. Naast het subsidiëren van projecten worden ook lezingen gehouden en wordt samen met de Protestantse Theologische Universiteit een leerstoel mogelijk gemaakt.

Inschrijven voor de projectsubsidie is tot 1 december mogelijk via de website van de PKN. In onderstaand filmpje geeft het fonds meer informatie.

Bron: www.youtube.com
Logo_Personen

Redactie Nieuw Wij

Heeft u ook een nieuwstip? Of wilt u zelf publiceren? Laat het ons weten via de contactpagina.
Profiel-pagina
Nog geen reactie — begin het gesprek.